Preview: GP van Duitsland

20 juli 2018 — Na drie races na elkaar te hebben gereden, konden de teams een weekend rusten om twee weken na de GP van Groot-Brittannië af te zakken naar de Hockenheimring in Duitsland.


Het is lokale held Sebastian Vettel die naar zijn thuisrace komt met het momentum, nadat hij in Groot-Brittannië Bottas inhaalde voor de overwinning. De Ferrari-rijder staat ook aan de leiding van het kampioenschap met een voorsprong van acht punten op Lewis Hamilton.

Ondanks het succes van Ferrari op het circuit van Hockenheim, kon Vettel er nog niet winnen. Het is ook thuis komen voor Mercedes, die de laatste twee edities van deze race wonnen, in 2014 en 2016. Na een geweldige comeback tijdens de GP van Groot-Brittannië zal Hamilton gebrand zijn om orde op zaken te stellen in het land van zijn grootste rivaal voor de wereldtitel.

Het circuit van Hockenheim staat bekend voor lange rechte stukken nadat de overgang wordt gemaakt naar de technische sector vol met tribunes. De layout van het circuit bleek de laatste jaren garant te zijn voor goede races, met een aantal punten waar inhalen mogelijk is. Dit jaar wordt er ook een derde DRS-zone toegevoegd, langs start en finish.

Pirelli neemt de medium, zachte en ultra-zachte banden mee naar Hockenheim. De laatste keer dat deze bandenkeuze werd geselecteerd, was tijdens de GP van China, een erg spannende race door de bandenstrategie.

Het wordt een wisselvallig weekend in Hockenheim. Op zaterdag is er kans op regen, terwijl de andere dagen zonnig zullen worden met zomerse temperaturen.

Tijdsschema GP van Duitsland:
- Vrijdag 20 juli 11:00 - 12:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 20 juli 15:00 - 16:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 21 juli 12:00 - 13:00: Derde vrije training
- Zaterdag 21 juli 15:00 - 16:00: Kwalificatie
- Zondag 22 juli 15:10: Race


Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België