logo
 

Preview: GP van Groot-Brittannië

08 juli 2016 — Na een veelbesproken GP van Oostenrijk van afgelopen weekend, reizen de teams nu af naar het hartje van de motorsport voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Dit is de vijftigste editie van de GP van Groot-Brittannië die afgewerkt wordt op het circuit van Silverstone.


Het circuit van Silverstone is een ‘old school’ circuit en ligt dichtbij de fabriek van heel wat Formule 1 teams. Het is dan ook een thuisrace voor heel wat teams.

Sinds het ontstaan van het wereldkampioenschap staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op de kalender. Het circuit van Silverstone heeft al verschillende vormen aangenomen, maar het huidige circuit is 5 891 meter lang en kent achttien bochten. Op zondag worden er 52 ronden gereden. Indien toegestaan, mogen de rijders twee keer gebruik maken van hun DRS-systeem.

Vorig jaar zagen we een opmerkelijke start. Beide Williams rijders, Massa en Bottas, gingen beide Mercedessen voorbij. Maar toen de regen op het circuit viel, ontbrak het aan snelheid bij Williams. Daardoor wint Hamilton de race.

Dit weekend wordt het uitkijken naar beide Mercedes rijders: Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Hun rivaliteit bereikte opnieuw een hoogtepunt in Oostenrijk, nadat ze elkaar opnieuw raakten in de laatste ronde van de race. Nico Rosberg kreeg achteraf de schuld van de aanrijding. De Duitser zal dus revanche willen nemen in het thuisland van Hamilton.

Ook Red Bull moet in de gaten gehouden worden. Voor aanvang van de GP van Oostenrijk dachten ze dat het circuit in Spielberg hun auto niet ging liggen, maar het circuit van Silverstone net wel. Na een tweede plaats van Max Verstappen in Oostenrijk, wordt het dus afwachten tot wat Red Bull in staat is op een circuit dat hun op papier beter ligt.

Een leuk weetje is dat er sinds 2000 slechts vier keer vanop pole positie is gewonnen.

Pirelli kiest in Groot-Brittannië voor de zachte, medium en harde banden.

Het weer is opnieuw wisselvallig in Engeland. Op vrijdag en zaterdag lijkt het nog droog te blijven. Op zondag is de kans op neerslag een stuk groter. De temperaturen schommelen rond de twintig graden.

Tijdsschema GP van Groot-Brittannië:
- vrijdag 8 juli 11:00 - 12:30: Eerste vrije training
- vrijdag 8 juli 15:00 - 16:30: Tweede vrije training
- zaterdag 9 juli 11:00 - 12:00: Derde vrije training
- zaterdag 9 juli 14:00 - 15:00: Kwalificatie
- zondag 10 juli 14:00: Race

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België