Preview: GP van Groot-Brittannië

06 juli 2018 — Na een reeks kleurloze races was de GP van Oostenrijk om duimen en vingers van af te likken. Hopelijk wordt de derde GP uit een reeks van drie, de GP van Groot-Brittannië, even spannend.


De Formule 1 komt thuis in Groot-Brittannië, waar er geracet zal worden op het circuit van Silverstone, net zoals op 13 mei 1950 toen de eerste officiële Grote Prijs werd afgewerkt.

De GP van Groot-Brittannië is ook een thuisrace voor het grootste deel van de F1-teams, die (een deel van) hun faciliteiten rond het circuit van Silverstone hebben gesitueerd.

Lewis Hamilton zal tijdens zijn thuisrace orde op zaken willen zetten, na een nachtmerrie in Oostenrijk voor Mercedes. Afwachten of de Brit zijn thuispubliek voor de vijfde keer op rij op een feestje kan trakteren.

Als Hamilton, Vettel, Ricciardo of Verstappen dit weekend niet wint, dan is er een vijfde winnaar in evenveel races. Dit toont aan hoe spannend dit seizoen is. Red Bull is duidelijk in een stijgende lijn, terwijl Ferrari al enkele keren Mercedes te snel af was op circuits die normaal de speeltuin van de Zilverpijlen is, zoals Canada.

Hoewel het potentieel tijdens de race in Oostenrijk niet getoond kon worden, was het tijdens de kwalificatie al duidelijk dat de B-spec van de Mercedes een duidelijke stap voorwaarts is. Op een circuit waar 70 procent van de ronde volgas is, kan die vernieuwde Mercedes haar kwaliteiten opnieuw laten zien in Silverstone.

Het circuit van Silverstone staat vooral bekend voor haar snelle bochten zoals Abbey, Copse en de Maggots-Becketts-combinatie. En die eerste bocht, Abbey, zal dit weekend de nodige aandacht krijgen. Er is namelijk een nieuwe DRS-zone langs start en finish, waardoor de rijders hun DRS-systeem kunnen gebruiken in de snelle flauwe rechtse bocht. Hopelijk zorgt dit voor meer inhaalacties, wat zeker niet makkelijk is op dit circuit, zeker met de huidige wagens.

Voor het eerst dit seizoen zullen we de blauwe harde banden te zien krijgen, die samen met de medium en zachte banden ter beschikking staan voor de teams. Pirelli maakte deze beslissing omdat het circuit een nieuwe laag asfalt kreeg. Daardoor wordt er opnieuw, net zoals in Spanje en Frankrijk, 0,4 mm van de profieldiepte verwijderd om overhitting te voorkomen.

Het regent altijd in Groot-Brittannië, toch? Wel, niet dit weekend met zo’n 27 graden.

Tijdsschema GP van Groot-Brittannië (Belgische tijd):
- Vrijdag 6 juli 11:00 - 12:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 6 juli 15:00 - 16:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 7 juli 12:00 - 13:00: Derde vrije training
- Zaterdag 7 juli 15:00 - 16:00: Kwalificatie
- Zondag 8 juli 15:10: Race


image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België