Preview: GP van Hongarije

22 juli 2016 — Het kampioenschap is opnieuw heel spannend. In het begin van het seizoen reed Nico Rosberg de overwinningen bij elkaar, maar ondertussen is Lewis Hamilton teruggekomen tot op één punt van de leider in het kampioenschap. Volgende race op de kalender: de Grote Prijs van Hongarije op het circuit van Boedapest. Het bochtige circuit zou in het voordeel moeten zijn van Red Bull, omdat de neerwaartse kracht een vereiste is.


De Grote Prijs van Hongarije is altijd een speciaal gegeven van het seizoen. Niet omdat het circuit zo speciaal is, maar de races zijn op de één of andere manier altijd interessant. Het circuit is veeleisend voor de rijders, want enkel op het rechte stuk bij start en finish is er even een mogelijkheid tot rusten. De bochten volgen elkaar met een razend tempo op. Daardoor komen de rijders het dichtst bij de ervaring van karten, volgens Max Verstappen.

Het circuit is vrij kort, met zijn 4 381 meter lengte. Op zondag zullen er 70 ronden gereden worden. Ondanks dat er maar één lang recht stuk is, zijn er toch twee DRS-zones. De eerste is langs start en finish, tussen bocht één en twee volgt de tweede mogelijkheid om DRS te gebruiken.

Zoals eerder vermeld levert de GP van Hongarije altijd iets speciaals op. Zo zagen we vorig jaar dat Sebastian Vettel, en niet Mercedes, won. Bij de start namen beide Ferrari’s de Mercedessen te grazen. Kimi Räikkönen moest de strijd staken, maar Sebastian Vettel kon rustig naar de overwinning rijden. De vierde plaats van Max Verstappen was zijn beste resultaat van het seizoen.

Dit jaar zal Max Verstappen beter willen doen. De jonge Nederlander mikt op het podium, nadat hij eerder twee keer op rij op het podium stond in Oostenrijk en Groot-Brittannië. Mercedes is op papier nog steeds het te kloppen team, maar bij Mercedes zijn ze zich wel bewust van de dreiging van Red Bull. Het circuit van Boedapest staat immers op het lijf geschreven van de Red Bull wagens.

Door de vele bochten biedt het circuit ook een mogelijkheid voor McLaren-Honda om nog eens punten te pakken. Vorig jaar slaagden ze daarin. Het wordt uitkijken als Fernando Alonso en Jenson Button erin zullen slagen om ook dit jaar in de top tien te eindigen.

De superzachte, zachte en medium banden zijn de keuzes van Pirelli voor dit weekend.

Komend weekend wordt het zacht in Boedapest met temperaturen rond dertig graden. Op vrijdag en zaterdag is de kans op een bui het grootst, hoewel die kans niet boven 50% uitkomt.

Tijdsschema GP van Hongarije:
- vrijdag 22 juli 10:00 - 11:30: eerste vrije training
- vrijdag 22 juli 14:00 - 15:30: tweede vrije training
- zaterdag 23 juli 11:00 - 12:00: derde vrije training
- zaterdag 23 juli 14:00 - 15:00: kwalificatie
- zondag 24 juli 14:00: race

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België