Preview: GP van Japan

24 september 2015 — Een week geleden zagen we dat Mercedes de boot in ging in Singapore. De nachtrace in Singapore was tot dusver het dieptepunt voor het team van Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Ferrari behaalde haar derde overwinning van het seizoen en het wordt afwachten hoe de verhoudingen zullen liggen in Japan. Dit weekend keren we terug naar Japan, waar we vorig jaar de tragische crash van Jules Bianchi meemaakten.

image
In Japan gaan de rijders opnieuw racen op het erg populaire Suzuka Circuit. Bij Honda zullen ze uitkijken naar hun thuisrace. Het zou ook wel eens de laatste GP van Japan kunnen zijn voor Jenson Button. Daarnaast kijkt Mercedes ernaar uit om opnieuw dominant races te winnen. Na de GP van Singapore, is dit de eerste kans voor Mercedes.

Het Suzuka Circuit staat bekend om hun technische bochten zoals de Esses in sector één. Daarnaast zijn Spoon en de 130R bocht uitdagend voor rijders, waardoor dit circuit geliefd is onder de rijders. Het circuit is 5 807 meter lang, waardoor er op zondag 53 ronden moeten gereden worden. De enige DRS-zone bevindt zich langs start en finish.

De GP van Japan 2014 zal nog lang in het geheugen blijven van iedereen die de Formule 1 lief heeft. Lewis Hamilton wint de race na een gevecht met Nico Rosberg, maar dit alles werd overschaduwd door de crash van Jules Bianchi. De jonge Fransman liet het leven eerder dit jaar.

Sebastian Vettel won in Singapore zijn derde race van het seizoen, op een voor hem geliefd circuit. Maar het circuit van Suzuka ligt de Duitser ook uitstekend. Hij won de GP van Japan reeds vier keer. Lewis Hamilton won in Japan één keer, maar zal vastberaden zijn om zijn opgave in Singapore recht te zetten met een overwinning in Japan.

Verder wordt het uitkijken wat er gebeurd met Jenson Button, de winnaar van de GP van Japan in 2011. Het gerucht gaat immers de ronde dat de Brit zijn afscheid gaat aankondigen in Japan.

Pirelli kiest voor de harde en medium banden om te racen op het Suzuka Circuit.

Het ziet er naar uit dat we ook de regenbanden van Pirelli te zien gaan krijgen dit weekend. Op vrijdag en zaterdag wordt het wisselvallig met kans op regen. Op zondag lijkt het droog te blijven met over het hele weekend een 26-tal graden.

Tijdsschema GP van Japan:
- Vrijdag 25 september 2015 03:00 - 04:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 25 september 2015 07:00 - 08:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 26 september 2015 05:00 - 06:00: Derde vrije training
- Zaterdag 26 september 2015 08:00 - 09:00: Kwalificatie
- Zondag 27 september 2015 07:00: Race

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België