Preview: GP van Japan

04 oktober 2018 — Na een incidentrijke GP van Rusland op het vlak van teamorders vorige week, is het dit weekend al meteen tijd voor één van de favoriete races van de rijders: de GP van Japan.


De GP van Japan op het circuit van Suzuka is een baan waar hoge snelheden gehaald worden, waardoor het één van de ultieme uitdagingen is voor teams en rijders. De zogenaamde ‘S’-bochten, de twee Degner-bochten en de 130R zijn allemaal hoogtepunten van het snelle circuit. Zorgt de GP van Japan ervoor dat het kampioenschap volledig in zijn plooi valt, of weet Ferrari de rug te rechten?

Lewis Hamilton behaalde drie overwinningen op een rij, ook al zal hij Valtteri Bottas moeten bedanken voor die laatste overwinning van afgelopen week in Rusland. Leuk feitje voor Mercedes is dat zij het absolute record hebben van alle overwinningen in Sochi. Nadat zijn belangrijkste kandidaat voor de wereldtitel, Sebastian Vettel, derde werd, heeft Hamilton nu een voorsprong van maar liefst 50 punten.

De Zilverpijlen wonnen de laatste vier edities van de GP van Japan, waardoor het opnieuw een moeilijk weekend lijkt te worden voor Ferrari. En maakt Red Bull kans op succes in Japan? Hoewel de RB14 niet de krachtigste motor heeft op de grid, beschikt Red Bull wel over het betere chassis. En met Max Verstappen hebben ze een rijder die met de wind in de rug zal rijden na zijn prestatie in Rusland. Teambaas Christian Horner liet al verstaan dat de zogenaamde en krachtigere ‘spec c’-motor van Renault terug in de wagens zal gemonteerd worden.

Hoewel de GP van Japan op het circuit van Suzuka pas op de kalender kwam in 1987, was het meteen een schot in de roos voor teams, rijders en fans. Vooral de fans maken de GP van Japan een enorme belevenis.

Voor de GP van Japan gaan we een stap harder in vergelijking met vorig weekend wat de banden betreft. De teams kunnen kiezen uit de medium, zachte en superzachte banden.

De GP van Japan staat ook bekend om zijn wisselvallige weersomstandigheden en dat zal dit weekend niet anders zijn. Vrijdag en zaterdag wordt er droog en zonnig weer voorspeld, met temperaturen die net geen 30 graden halen. Op zondag zou het echter kunnen regenen tijdens de race die 53 ronden duurt.

Tijdsschema GP van Japan (Belgische tijd):
- Vrijdag 5 oktober 03:00 - 04:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 5 oktober 07:00 - 08:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 6 oktober 05:00 - 06:00: Derde vrije training
- Zaterdag 6 oktober 08:00 - 09:00: Kwalificatie
- Zondag 7 oktober 07:10: Race

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België