logo
 

Preview: GP van Maleisië

29 september 2016 — De Grote Prijs van Maleisië wordt voor het eerst niet aan het begin van het seizoen afgewerkt. Zoals steeds belooft de race op het circuit van Sepang een spannende race te worden.


Het Sepang International Circuit is één van de eerste circuits van de hand van de heer Tilke en staat bekend voor een tropische race. Als het regent in Maleisië, regent het hard. Herinnert u zich nog de editie van 2009, toen de race halfweg moest stilgelegd worden door de hevige onweersbuien?

Het circuit ligt er al sinds 1999, waardoor de organisatoren het tijd vonden voor een nieuwe laag asfalt. Het circuit werd ook op sommige plaatsen aangepast, omdat enkele bochten een andere hoek kregen. Aan de lay-out is er in ieder geval niets veranderd. Het circuit is 5 543 meter lang en kent twee lange rechte stukken. Deze lange rechte stukken zijn dan ook perfect voor DRS-zones. De meeste inhaalpogingen worden dan ook gedaan op het einde van die lange rechte stukken, in de eerste of de laatste bocht van het circuit. Op zondag moeten de rijders 56 ronden afleggen, tenzij het weer daar anders over beslist.

De GP van Maleisië 2015 is een leuke herinnering voor Ferrari. Sebastian Vettel won immers de race, na wat fouten bij Mercedes.

Het wordt een speciaal weekend voor Jenson Button. De sympathieke Brit rijdt immers zijn 300ste Grote Prijs. Zo komt hij in het beperkt gezelschap van Rubens Barrichello en Michael Schumacher om 300 of meer GP’s af te werken.

Verder is het nog maar eens uitkijken naar het gevecht Hamilton-Rosberg. De twee Mercedes-rijders zijn volop in de titelstrijd en men kan enkel gissen wie er dit weekend op het hoogste podium staat. Of wordt het net als vorig jaar dat Ferrari de overwinning kan afnemen van Mercedes? Ook Red Bull is niet weg te denken als mogelijke winnaar, door de bochtige sectoren. Maar de lange rechte stukken zijn nog steeds een nadeel voor Ricciardo en Verstappen, door de krachtbron van Renault.

Pirelli neemt naar Maleisië de harde, medium en zachte banden mee.

De GP van Maleisië, een moeilijk race om het weer te voorspellen. Door het tropische klimaat is er altijd wel kans op een bui. Het hele weekend lang is er kans op neerslag, terwijl de temperaturen stijgen tot 34 graden.

Tijdsschema GP van Maleisië (Belgische tijd):
- Vrijdag 30 september 04:00 - 05:30: eerste vrije training
- Vrijdag 30 september 08:00 - 09:30: tweede vrije training
- Zaterdag 1 oktober 08:00 - 09:00: derde vrije training
- Zaterdag 1 oktober 11:00 - 12:00: kwalificatie
- Zondag 2 oktober 09:00: race


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van Maleisië

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België