Preview: GP van Mexico: Hamilton voor de vierde keer wereldkampioen?

27 oktober 2017 — Mercedes werd vorig weekend in Austin, Texas wereldkampioen bij de constructeurs en de kans dat de titel bij de rijders in Mexico wordt beslist is zeer groot. Zelfs als Sebastian Vettel zestien punten meer scoort dan Hamilton, is de Brit alsnog wereldkampioen.


Hoewel de titelstrijd dit weekend kan beslist worden tijdens de GP van Mexico, is het seizoen 2017 absoluut niet saai te noemen. Maar door de verbeterde Mercedes en de pech bij Ferrari lijkt het erop dat Lewis Hamilton dit weekend voor de vierde keer wereldkampioen wordt.

Het circuit ‘Autódromo Hermanos Rodriguez’ staat sinds 2015 opnieuw op de kalender. De belangrijkste karakteristieken van het circuit zijn de ligging en de laatste sector die in het stadion wordt afgewerkt. Op een hoogte van ongeveer 2200 meter zorgt de ijle lucht ervoor dat er topsnelheden gehaald worden om en bij 350 km/uur. Er zijn twee DRS-zones op dit snelle circuit. De ronde is 4 304 meter lang, waardoor er op zondag 71 ronden worden afgelegd.

Sinds kort moeten we ons elke race afvragen: wie rijdt er deze race bij Toro Rosso? In Mexico worden het Pierre Gasly en Brendon Hartley, die in Amerika zijn debuut maakte in de Formule 1. Met dit rijdersduo komt Toro Rosso naar Mexico met rijders die samen drie Grote Prijzen hebben afgewerkt. Zo lijkt Toro Rosso opnieuw het team van vroeger, dat van een opleidingsteam. Voor Toro Rosso is het mooi meegenomen dat Brendon Hartley dit circuit als zijn broekzak kent. Hij won er immers in de WEC in 2016 en eerder dit jaar.

Bij McLaren hebben ze dan weer besloten om de krachtbron van Honda te vervangen. Het circuit ligt de McLaren’s sowieso al niet, waardoor de keuze snel gemaakt was. Alonso krijgt een straf van 20 plaatsen, Stoffel Vandoorne een straf van 35 plaatsen.

Pirelli kiest dit weekend voor de zachte, super zachte en ultra zachte banden.

Het belooft een droog weekend te worden in Mexico. De temperaturen zullen rond 23 graden schommelen en de kans op neerslag is zo goed als onbestaande.

Tijdsschema GP van Mexico (Belgische tijd):
- Vrijdag 27 oktober 17:00 - 18:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 27 oktober 21:00 - 22:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 28 oktober 17:00 - 18:00: Derde vrije training
- Zaterdag 28 oktober 20:00 - 21:00: Kwalificatie
- Zondag 29 oktober 20:00: Race

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image