Preview: GP van Mexico

30 oktober 2015 — Afgelopen weekend werd er nog gereden in Austin, Texas. De Grote Prijs viel in het water, nadat er op vrijdag en zaterdag nauwelijks werd gereden. De race kon wel doorgaan. Lewis Hamilton werd wereldkampioen na een spectaculaire race. Een week later gaan de teams naar Mexico. In Mexico City vindt de zeventiende race van het seizoen plaats.


Na 23 jaar wordt er opnieuw geracet in Mexico op het circuit Autodromo Hermanos Rodriguez. Er wordt voorspeld dat het vernieuwde circuit in Mexico City uitdagend zal zijn voor teams en rijders. De teams komen immers naar Mexico met uitermate weinig informatie over de karakteristieken van het circuit. Daarnaast ligt het circuit op zo’n 2 250 meter boven het zeeniveau, wat voor een extra uitdaging zorgt.

Het nieuwe circuit, dat 4 304 meter lang is, heeft vele trekken van het oude Mexicaanse circuit behouden. Het circuit kan opgedeeld worden in drie delen. De eerste sectors is een erg snelle sector van het circuit. Het snelle deel wordt gevolgd door een snelle maar bochtige tweede sector. Door de snelle veranderingen in richting is een goede balans vereist. Het laatste deel van het circuit is dan weer een tragere technische sector, waar het stadium gedeelte zich ook bevindt. De rijders zullen tussen de tribunes rijden en zullen zo naar het einde van de ronde rijden.

De race zal op zondag 71 ronden lang duren. Het circuit heeft twee DRS-zones. Het activatie punt voor deze twee zones bevindt zich net na de doorgang door de tribunes. De eerste DRS-zone bevindt zich langs start en finish. Na de chicane mogen de rijders nogmaals gebruik maken van het DRS systeem.

Hoewel Lewis Hamilton in Amerika wereldkampioen werd, is het nog steeds spannend wat betreft de tweede plaats in het kampioenschap. Sebastian Vettel staat momenteel tweede met maar vier punten voorsprong op zijn landgenoot Nico Rosberg in de tweede Mercedes.

Pirelli neemt naar Mexico de zachte en medium banden mee.

Het weekend in Mexico ziet er beter uit dan afgelopen weekend in Texas. Het wordt het hele weekend lang zo’n 25 graden, met elke dag wel kans op wat regen.

Tijdsschema GP van Mexico:
- Vrijdag 30 oktober 17:00 - 18:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 30 oktober 21:00 - 22:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 31 oktober 17:00 - 18:00: Derde vrije training
- Zaterdag 31 oktober 20:00 - 21:00: Kwalificatie
- Zondag 1 november 20:00: Race

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België