Preview: GP van Mexico

26 oktober 2018 — Na een uitermate spannende race in de Verenigde Staten is het al meteen tijd voor de GP van Mexico op het circuit Hermanos Rodriguez. Hamilton schreef er vorig jaar geschiedenis en kan dat ook dit weekend doen door een vijfde wereldtitel op zijn naam te schrijven.


Mocht Hamilton acht punten meer hebben gescoord dan Vettel, dan was de Brit in Texas al wereldkampioen geworden. Maar een sterke race van zowel winnaar Kimi Räikkönen als Max Verstappen, die tweede werd na achteraan de grid te starten, betekende dat Hamilton tevreden moest zijn met een derde plaats, terwijl Vettel vierde werd.

Alle ogen zullen echter opnieuw gericht zijn op Lewis Hamilton, die op het populaire ‘Autodromo Hermanos Rodriguez’ net zoals vorig jaar de wereldtitel kan winnen. Daarvoor moet hij zevende of hoger eindigen, een meer dan haalbare kaart dus.


Sinds de GP van Mexico terug op de kalender stond in 2015 hebben we enkele spannende races gekend. Het hele seizoen lang werd de strijd tussen Mercedes en Ferrari extra in de verf gezet en die strijd gaat ook verder tijdens de 19de race van het seizoen. Mercedes heeft sinds 2015 de bovenhand in Mexico, met twee overwinningen uit drie races. De andere race werd gewonnen door Max Verstappen, waardoor Red Bull Racing zeker niet uitgesloten mag worden als mogelijke winnaar van deze GP.

Het element dat dit circuit uniek maakt, is de hoogte. De Autodromo Hermanos Rodriguez ligt op zo’n twee kilometer boven het zeeniveau, waardoor het naar lucht happen wordt op een ronde van 4,3 km. Deze hoogte heeft duidelijk een invloed op de prestaties van de F1-bolides. De verbrandingsmotor kan minder vermogen produceren door het gebrek aan zuurstof en ook de remmen zijn moeilijk op temperatuur te houden.

Verder lijkt het circuit nog goed op de originele lay-out van 1959, met het grootste verschil het spectaculaire stadium-gedeelte, wat het circuit nog meer uniek maakt.

Pirelli koos dit weekend voor de zachtste bandensoorten: superzacht, ultrazacht en hyperzacht.

Net zoals in Austin kan het op vrijdag gaan regenen in Mexico, maar dan wel lichte regen. De rest van het weekend belooft droog te worden met temperaturen rond de 20 graden.

Tijdsschema GP van Mexico (Belgische tijd):
- Vrijdag 26 oktober 17:00 - 18:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 26 oktober 21:00 - 22:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 27 oktober 17:00 - 18:00: Derde vrije training
- Zaterdag 27 oktober 20:00 - 21:00: Kwalificatie
- Zondag 28 oktober 20:10: Race

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België