Preview: GP van Monaco

25 mei 2017 — Het is tijd voor de meest prestigieuze race van het seizoen: de GP van Monaco. Fernando Alonso laat deze race links liggen en maakt een uitstapje naar de Indy 500. Daardoor krijgt Stoffel Vandoorne Jenson Button als teamgenoot voor dit weekend.


Wanneer je aan de GP van Monaco denkt, dan zie je meteen het beeld voor je van F1-bolides die als een treintje achter elkaar rijden. Met de nieuwe, bredere wagens ziet het ernaar uit dat het nog moeilijker inhalen wordt dan de voorbije jaren. Daardoor wordt het vaak gezegd dat de race al bij de kwalificatie beslist wordt. Daarnaast zijn de pitstops ook van cruciaal belang.

Fouten worden meteen afgestraft op het circuit van Monaco. Dat de race maar liefst 78 ronden duurt, zorgt ervoor dat de rijders erg lang geconcentreerd moeten blijven. Op het 3 337 meter lange circuit is er maar één DRS-zone, langs start en finish.

Vorig jaar leek Daniel Ricciardo een lange tijd de natte editie van de GP van Monaco te winnen, maar zijn team verpestte het feestje. Tijdens de pitstop lagen de juist banden niet klaar, waardoor Lewis Hamilton met de overwinning ging lopen.

Het belangrijkste nieuws voor dit weekend is dat Jenson Button terugkeert naar de Formule 1. De Brit vervangt immers Fernando Alonso, die dit weekend deelneemt aan de Indy 500. Jenson Button won de GP van Monaco in 2009 toen hij voor Brawn GP reed.

Pirelli neemt de zachte, superzachte en ultrazachte banden mee naar Monaco.

Tropisch warm wordt het niet in het prinsdom. De temperaturen zullen schommelen rond twintig graden, maar het blijft wel droog.

Tijdsschema GP van Monaco:
- Donderdag 25 mei 10:00 - 11:30: Eerste vrije training
- Donderdag 25 mei 14:00 - 15:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 27 mei 11:00 - 12:00: Derde vrije training
- Zaterdag 27 mei 14:00 - 15:00: Kwalificatie
- Zondag 28 mei 14:00: Race

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België