logo
 

Preview: GP van Oostenrijk

01 juli 2016 — Na een aantal races verre oorden te hebben opgezocht, keren we terug dichter bij huis voor de GP van Oostenrijk.


Voor de negende race van het seizoen gaan we naar Oostenrijk, waar tussen de bergen de Red Bull Ring ligt. Wat je al kan raden uit de naam van het circuit, is dat het drankenmerk Red Bull eigenaar is van het circuit in Oostenrijk. Het huidige circuit staat sinds 2014 weer op de kalender. Voor aanvang van dit weekend kreeg het circuit een nieuwe laag asfalt en werden er aanpassingen gedaan aan de uitloopstroken en kerbstones.

Door de ‘old school’ layout van het circuit, is de GP erg geliefd onder de rijders. Het circuit kent vier lange rechte stukken en een aantal langzame bochten waardoor het op fysiek vlak een zwaar circuit is. Op twee rechte stukken mag het DRS-systeem geactiveerd worden. Het circuit kent heel weinig bochten: negen in totaal. Twee daarvan gaan naar links, de andere zeven gaan naar rechts. Het circuit is maar 4 326 meter lang, waardoor er op zondag 71 ronden worden afgelegd.

Het hoogtepunt van de race van vorig seizoen was de aanrijding tussen Kimi Räikkönen en Fernando Alonso. De McLaren van Alonso belandde bovenop de Ferrari van Räikkönen nadat die laatste de controle verloor over zijn wagen. Nico Rosberg kwam, net als het jaar ervoor, als eerste over de finish.

Dit weekend is het uitkijken naar de prestatie van Williams. De voorbije twee jaar was het Engelse team immers erg snel op het circuit. In 2014 bezette Williams de hele eerste startrij. Bij Mercedes beseffen ze de dreiging van Williams, maar Nico Rosberg is ervan overtuigd dat ze nog steeds beschikken over het beste totaal pakket.

Het is de thuisrace van Red Bull, maar het valt nog af te wachten of ze kunnen schitteren in hun thuisrace. De Renault-krachtbron is een stuk beter geworden na de update, maar heeft nog steeds een achterstand op Mercedes en Ferrari, zoals we zagen in Bakoe afgelopen race.

Voor dit weekend heeft Pirelli gekozen voor de ultrazachte, superzachte en zachte banden.

Het wordt een wisselvallig weekend in Spielberg wat het weer betreft. Elke dag is er kans op regen. Op vrijdag en zaterdag wordt het volgens de voorspellingen nog warm, maar op zondag koelt het af naar 20 graden. Het weer kan wel eens een belangrijke factor worden dit weekend.

Tijdsschema GP van Oostenrijk:
- Vrijdag 1 juli 10:00 - 11:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 1 juli 14:00 - 15:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 2 juli 11:00 - 12:00: Derde vrije training
- Zaterdag 2 juli 14:00 - 15:00: Kwalificatie
- Zondag 3 juli 14:00: Race

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België