Preview: GP van Rusland

09 oktober 2015 — Nadat Mercedes in Singapore een dieptepunt kende, zette het orde op zaken in Japan. Het Duitse team verliet Japan met een één-twee, met Lewis Hamilton als winnaar. Dit weekend is het de GP van Rusland. Er wordt opnieuw een moeilijk weekend verwacht voor Mercedes, door het type asfalt in Sochi.

image
Dit weekend wordt de tweede Grote Prijs van Rusland afgewerkt. Met nog vijf races te gaan, is het kampioenschap nog niet beslist. Maar Lewis Hamilton heeft 48 punten voorsprong op eerste achtervolger Nico Rosberg, waardoor de Brit zeker de beste papieren heeft om zijn wereldtitel te verlengen.

Het Sochi Autodrom circuit kronkelt door het Olympisch park en is 5 848 meter lang. De vele negentig graden bochten kenmerken het circuit. Daarnaast zijn er ook twee lange rechte stukken, waar eveneens ook de DRS-zones zijn. Op zondag worden er 53 ronden afgelegd.

Vorig jaar werd de eerste Grote Prijs van Rusland afgelegd op een gloednieuw asfalt. Daardoor waren de rijders in staat om lange runs af te leggen op hetzelfde setje banden. De strijd om de overwinning werd beslist in de eerste bocht, want Rosberg verremde zich waardoor hij de pits moest opzoeken wegens vibraties. Daardoor kon Hamilton makkelijk naar de overwinning rijden, Rosberg werd nog tweede. Door de één-twee te behalen, pakte Mercedes de constructeurstitel.

Dat was 2014. Maar ook in 2015 is het mogelijk voor Mercedes om de constructeurstitel te behalen in Rusland. Daarvoor moeten Lewis Hamilton en Nico Rosberg wel als eerste twee over de finish komen. Verder keert Roberto Merhi terug achter het stuur van de tweede Manor bolide. Roberto Merhi neemt zijn plaats achter het stuur terug in, omdat Alexander Rossi verplichtingen heeft bij het GP2 kampioenschap (waarin Stoffel Vandoorne dit weekend wereldkampioen kan worden). Naast de GP van Rusland, komt Merhi ook nog in actie tijdens de GP van Abu Dhabi.

Pirelli heeft gekozen om de superzachte en de zachte banden te gebruiken.

Het wordt een vrij koud weekend aan de Zwarte zee in Sochi. De temperaturen zullen niet boven de twintig graden uitkomen. Op vrijdag is er nog kans op regen, maar de rest van het weekend zou het droog gaan blijven.

Tijdsschema GP van Rusland (Belgische tijd):
- Vrijdag 9 oktober 2015 09:00 - 10:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 9 oktober 2015 13:00 - 14:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 10 oktober 2015 11:00 - 12:00: Derde vrije training
- Zaterdag 10 oktober 2015 14:00 - 15:00: Kwalificatie
- Zondag 11 oktober 2015: 13:00: Race

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België