logo
 

Preview: GP van Rusland

29 april 2016 — Normaal gezien strijken de F1 teams pas laat in het seizoen neer in Sochi voor de GP van Rusland, maar dit seizoen is de Grote Prijs van Rusland naar voren geschoven op de kalender. Enkel Lewis Hamilton wist in Sochi reeds te winnen en hij zal er alles aan doen om er voor de derde keer op rij te winnen, om zo de heerschappij van Nico Rosberg tijdens de eerste races van het seizoen te stoppen. Nico Rosberg won immers de eerste drie races van dit seizoen.


Het is alweer de derde keer dat de Grote Prijs van Rusland plaatsvindt in het Olympisch dorp in Sochi. Het circuit kan benoemd worden als een stratencircuit, ook al heeft het enkele stukken die speciaal werden aangelegd voor het circuit. Ook kent het circuit enkele typische kenmerken. Het circuit is erg breed en de bochten kunnen agressief worden afgesneden door de lage kerbstones. Daarnaast is de bandenslijtage op dit circuit miniem, waardoor de teams vooral voor de twee zachtste bandensoorten kiezen. Het circuit in Sochi kent twee DRS-zones waar snelheden tot wel 350 km/u kunnen worden gehaald. Op zondag zullen er 53 ronden worden afgelegd.

Vorig jaar kreeg Lewis Hamilton de overwinning in de schoot geworpen, net zoals in 2014. Nico Rosberg moest vorig jaar al snel afrekenen met een probleem met het gaspedaal. De Duitser reed nog aan de leiding van de race, maar na het probleem was al snel duidelijk dat de titelkansen voor Rosberg mochten opgeborgen worden.

Het wordt dit weekend vooral uitkijken naar de strijd tussen Mercedes en Ferrari. Het Italiaanse team kent het hele seizoen al zijn problemen en hoopt eindelijk eens op een normaal weekend. Wie er ook hoopt op een weekend zonder pech, is Lewis Hamilton. De wereldkampioen hoopt dat hij voor de derde keer op rij de GP van Rusland kan winnen. Zijn teamgenoot bij Mercedes, Nico Rosberg, hoopt dan stiekem weer het tegenovergestelde. Rosberg staat nu eerste in het lijstje van rijders met de meeste overwinningen zonder ooit wereldkampioen te zijn geworden. Hij is dan ook vastberaden om aan het einde van het seizoen zijn eerste plaats terug in te leveren aan Sir Stirling Moss.

Het ziet er naar uit dat de rijders een normaal weekend krijgen in Sochi wat het weer betreft. De afgelopen twee edities was het weer niet in hun voordeel. Dit weekend zullen de temperaturen net onder de twintig graden uitkomen, maar het blijft het hele weekend wel droog.

Pirelli koos ervoor om de superzachte, zachte en medium banden mee te nemen naar Rusland, ook al zal die laatste niet veel gebruikt worden.

Tijdsschema GP van Rusland:
- Vrijdag 29 april 09:00 - 10:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 29 april 13:00 - 14:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 30 april 11:00 - 12:00: Derde vrije training
- Zaterdag 30 april 14:00 - 15:00: Kwalificatie
- Zondag 1 mei 14:00: Race

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België