logo
 

Preview: GP van Rusland

28 september 2018 — Lewis Hamilton komt in Rusland aan met de wind in de rug na onverwachte overwinningen in Italië en Singapore, waardoor hij een voorsprong van maar liefst 40 punten heeft op Sebastian Vettel. Slaagt Ferrari er dit weekend in om terug te vechten rond het Olympisch park aan de Zwarte Zee?


De GP van Rusland op het circuit rond het Olympisch park van Sochi is tot nu toe de speeltuin van Mercedes. De Zilverpijlen wonnen alle races.

Na Spa, Bakoe en Silverstone is dit circuit het vierde langste. De bocht met de meeste aandacht is bocht drie, een 750 meter lange linkerbocht met een constante radius, waardoor de banden hier op de proef gesteld worden. Verder zijn er nog heel wat medium snelle bochten, waardoor de rijders hier graag komen. De eerste sector bevat lange rechte stukken, terwijl het in sector drie erg technisch wordt.

Voor de GP van Rusland neemt Pirelli de zachte, ultrazachte en hyperzachte banden mee. Die laatste bandensoort is het populairst bij de teams, aangezien de degradatie in Sochi erg laag is.

Er was nog nooit een natte GP van Rusland en het ziet er naar uit dat het dit jaar ook niet nat zal worden. Naarmate het weekend vordert, stijgt de temperatuur tot zo’n 24 graden.

Tijdsschema GP van Rusland (Belgische tijd):
- Vrijdag 28 september 10:00 - 11:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 28 september 14:00 - 15:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 29 september 11:00 - 12:00: Derde vrije training
- Zaterdag 29 september 14:00 - 15:00: Kwalificatie
- Zondag 30 september 13:10: Race

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België