Preview: GP van Singapore: Kan Ferrari het tij keren?

15 september 2017 — De GP van Singarpore, één van de moderne klassiekers op de kalender. Met het kunstlicht is het een schitterende race om te zien, maar het vergt veel van zowel mens als machine.


Niet alleen de layout van het circuit, maar ook het warme en vochtige klimaat zorgt ervoor dat het uithoudingsvermogen van de rijders op de proef wordt gesteld. Om de race nog spectaculairder te maken, wordt de race tijdens de nacht afgewerkt waardoor de rijders met behulp van kunstlicht over het circuit razen.

Het circuit van 5 065 meter telt 23 bochten, waarvan er heel wat een hoek van negentig graden vormen. Ondanks dat de bochten elkaar snel volgen, zijn er toch drie ‘rechte’ stukken. Twee ervan zullen dienen als DRS-zone. Op zondag zullen er 61 ronden worden afgelegd. Daardoor wordt er een raceduur voorspeld van zo’n twee uur, niet rekening houdend met een safety car.

Van de huidige rijders zijn er drie die de GP van Singapore reeds hebben gewonnen. Sebastian Vettel won er al vier keer, Fernando Alonso en Lewis Hamilton elk twee keer.

Na de GP’s van België en Italië die in theorie Mercedes beter liggen, is het nu de beurt aan Ferrari om te bewijzen dat het circuit in Singapore hen beter ligt dan de concurrentie. Het circuit is op het lijf geschreven van de rode bolides en ook Sebastian Vettel voelt zich altijd goed in de Singaporese hitte. Hij finishte hier nooit lager dan de vijfde plaats, ook in de periode dat hij voor Toro Rosso uitkwam.

Een opmerkelijk feit is dat uit zeven van de negen races, degene vanop polepositie steeds de race won. Het is dan ook belangrijk om op zaterdag een goed resultaat neer te zetten.

Pirelli maakt de logische keuze om voor de zachtste bandensoorten te kiezen: zacht, superzacht en ultrazacht:

De temperaturen in Singapore klimmen dit weekend tot 30 graden en ook tijdens de nacht dalen de temperaturen amper. Hoewel de kans op regen klein is, wordt er op zondag toch een regenbui voorspeld.

Tijdsschema GP van Singapore (Belgische tijd):
- Vrijdag 15 september 10:30 - 12:00: Eerste vrije training
- Vrijdag 15 september 14:30 - 16:00: Tweede vrije training
- Zaterdag 16 september 12:00 - 13:00: Derde vrije training
- Zaterdag 16 september 15:00 - 16:00: Kwalificatie
- Zondag 17 september 14:00: Race


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van Singapore

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België