Preview: GP van Spanje

12 mei 2016 — Voor het eerst dit seizoen keert de Formule 1 terug naar het Europees vasteland en naar goede gewoonte gaan we dan racen in Spanje op het circuit de Catalunya vlakbij Barcelona. Max Verstappen zal in de belangstelling staan. De jonge Nederlander maakt immers zijn debuut voor Red Bull Racing.


Genoeg te bespreken voor aanvang van de Grote Prijs van Spanje. Max Verstappen rijdt immers dit weekend voor het eerst in de Red Bull, naast Daniel Ricciardo. Daniil Kvyat maakt de omgekeerde beweging naar Toro Rosso. Is het nog te snel voor de jonge Nederlander? Is het terecht of oneerlijk? We zullen het dit weekend zien. Alle ogen zullen gericht zijn op Max Verstappen.

Dat Max Verstappen het circuit de Catalunya goed kent is mooi meegenomen. Er wordt immers vaak op het circuit nabij Barcelona gereden wegens de wintertests. De baan is dus voor iedereen bekend terrein, dus kan Max Verstappen zich vooral focussen op het leren kennen van de wagen.

Het feit dat de teams en rijders het circuit door en door kennen, zorgt meestal voor minder spannende races. Het circuit is 4 655 meter lang en op zondag worden er 66 ronden afgelegd. De rijders mogen over een ronde twee keer hun DRS-systeem activeren. Het circuit kent negen bochten naar rechts en zeven bochten naar links.

Vorig jaar was het Nico Rosberg die voor het eerst in het seizoen 2015 wist te winnen. Nadat Nico Rosberg dit seizoen al vier keer op rij wist te winnen, zou het zomaar eens kunnen dat er in Spanje een einde komt aan zijn reeks. Lewis Hamilton heeft immers iets recht te zetten en ook Ferrari wil haar echte snelheid eens laten zien.

Fernando Alonso zal dit weekend alweer immens populair zijn op de tribunes. De Spanjaard heeft in het verleden al twee keer zijn thuisrace gewonnen, hoewel het dit seizoen onwaarschijnlijk is dat we Fernando Alonso op het podium zullen zien. Niettegenstaande zal Alonso met een goed gevoel afreizen naar Spanje. In Rusland behaalde de tweevoudig wereldkampioen immers zijn eerste punten van het seizoen. Bij McLaren lieten ze al verstaan dat er vanaf nu vaker punten moeten gesprokkeld worden.

Pirelli kiest voor het eerst dit seizoen voor een andere combinatie van de drie bandenkeuzes. Ze nemen de harde, medium en zachte banden mee.

Het weer nabij Barcelona zal het hele weekend goed zijn. Het blijft droog, hoewel er op vrijdagmiddag kans is op regen. De temperaturen klimmen met moeite boven de twintig graden.

Tijdsschema GP van Spanje 2016:
- Vrijdag 13 mei 10:00-11:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 13 mei 14:00-15:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 14 mei 11:00-12:00: Derde vrije training
- Zaterdag 14 mei 14:00-15:00: Kwalificatie
- Zondag 15 mei 14:00: Race

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België