Preview: GP van Spanje: Wie brengt de beste updates mee?

12 mei 2017 — Na vier grote prijzen in verre oorden, keert de Formule 1 terug naar Europa. Dit weekend wordt de GP van Spanje afgewerkt. Grote vraag is of de vele updates van de teams voor een verandering in de onderlinge krachtsverhoudingen zullen zorgen


De GP van Spanje, traditioneel de race waar de teams met grote updates op de wagens komen. Een weekend waar de kaarten door elkaar kunnen worden geschud. Niki Lauda verwoordde voor aanvang van de GP van Spanje de race als volgt: “Hier begint het seizoen opnieuw, want elk team komt met grote updates.”

Dat er updates komen staat vast, maar de grote vraag is: komt er verandering in de pikorde? Blijft het dezelfde tweestrijd tussen Ferrari en Mercedes, of kan er een ander team het verschil goedmaken?

Niet alleen de upgrades zullen de wagens anders maken. Vanaf dit weekend worden de teams verplicht om de naam en het nummer van de rijder duidelijk te vermelden. Enkele teams lieten deze veranderingen reeds zien, waardoor duidelijk werd dat de haaienvin toch nog van pas komt.

Het circuit van Catalunya kent elke rijder als zijn broekzak. De teams gaan er immers tijdens de winter testen. De race telt 66 ronden, met twee DRS-zones.

Vorig jaar stond de GP van Spanje in het teken van één persoon: Max Verstappen. De jonge Nederlander werd gepromoveerd van Toro Rosso naar Red Bull en won meteen de race. De twee Mercedessen reden elkaar uit de race in de eerste ronde.

Het ziet er echter naar uit dat Max Verstappen en Red Bull net tekort komen om dit weekend ook kans te maken op de overwinning. Het team uit Milton Keynes komt zoals aangekondigd met heel wat nieuwe onderdelen, maar moet nog wachten op de update van Renault. Het wordt dus moeilijk om het Mercedes en Ferrari moeilijk te maken.

Pirelli neemt de harde, medium en zachte banden mee naar het circuit nabij Barcelona.

De temperaturen in Barcelona lopen op tot zo’n 23 graden. Op zondag is er kans op neerslag, meer bepaald bij de start van de race. Het weer zou dus voor onvoorspelbaarheid kunnen zorgen.

Tijdsschema GP van Spanje:
- Vrijdag 12 mei 10:00 - 11:30: Eerste vrije training
- Vrijdag 12 mei 14:00 - 15:30: Tweede vrije training
- Zaterdag 13 mei 11:00 - 12:00: Derde vrije training
- Zaterdag 13 mei 14:00 - 15:30: Kwalificatie
- Zondag 14 mei 14:00: Race

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België