“Primaire focus van Red Bull verschuift naar 2019”

27 oktober 2018 — Het Red Bull F1 team focus zich vanaf nu hoofdzakelijk op de wagen van volgend jaar, de RB15. Daar is volgens Red Bull-teambaas Christian Horner een logische verklaring voor.


Met 337 punten staat het Red Bull F1-team comfortabel derde in de wk-stand bij de constructeurs. Daarmee maakt het geen kans meer op de tweede plaats terwijl het het tegelijkertijd ook meer dan 200 punten voor staat op Renault dat momenteel vierde staat.

“Onze primaire focus is nu verschoven naar de RB15,” aldus Christian Horner op de website van Red Bull Racing. “We bevinden ons op het vlak van het kampioenschap in niemandsland. We kunnen Mercedes en Ferrari niet meer bedreigen en ook de concurrenten achter ons kunnen ons niet meer bedreigen.”

“Het grootste deel van onze tijd in Milton Keynes focussen we dan ook op de RB15 maar dat wil niet zeggen dat we dit seizoen geen resultaten meer nastreven. We willen het seizoen 2018 met beide rijders zo sterk mogelijk eindigen.”

Bij Red Bull kunnen ze zich dan ook volledig beginnen focussen op het nieuwe F1-seizoen en de integratie van de Honda-motor in de RB15.

“Er is een serieuze opwinding over onze nieuwe samenwerking met Honda en het voor de eerste keer sinds lang integreren van een nieuwe power unit. 2006 was het laatste jaar dat we een andere motorleverancier dan Renault hadden, wat tijd en toewijding van beide partijen vraagt,” besloot Horner.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België