logo
 

Princiepsakkoord voor GP van België tot 2015

08 juli 2012 — De GP van België zou tot 2015 op de F1-kalender staan, daarover zou een princiepsakkoord zijn tussen Bernie Ecclestone en de organisatoren.

image

Ongeveer een week geleden schreven we reeds over de plannen die er waren om te onderhandelen over een nieuwe overeenkomst voor de GP van België (lees: België vier jaar langer op de F1-kalender?). Er lijkt nu een doorbraak te zijn aangezien RTBF bericht over het feit dat er een voorakkoord zou zijn tussen Bernie Ecclestone en de organisatoren om de GP van België tot 2015 op de kalender te houden.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de GP van België en de GP van Frankrijk elkaar zouden afwisselen. Na de verkiezing van President Hollande lijkt een terugkeer van de GP van Frankrijk verder weg dan ooit. Daarom besloten de organisatoren van de GP van België om van de situatie gebruik te maken om de onderhandelingen op te starten over een nieuwe overeenkomst voor een F1-race in België.

Daarbij wensten de organisatoren meteen ook een nieuwe prijs af te spreken die ze moeten betalen om de race te mogen organiseren. De kostprijs moet immers naar omlaag omdat er jaarlijks een groot tekort was.

In beide opzetten is men nu blijkbaar geslaagd. Er zou volgens Jean-Claude Marcourt, de Waals minister van economie, een overeenkomst zijn voor de komende drie jaar en daarbij zou de prijs een stuk lager liggen dan vroeger. Details over het prijskaartje van de overeenkomst werden niet vrijgegeven.

“We hebben een verlenging van het contract onderhandeld voor de jaren 2013, 2014 en 2015. Er zal een grand prix zijn in Wallonië, op het circuit van Spa-Francorchamps, een grote prijs van België,” aldus Jean-Claude Marcourt.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van België

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België