Problemen met alternatoren moeten vanaf Japan voorbij zijn

26 september 2012 — Christian Horner heeft er alle vertrouwen in dat Renault haar probleem met de alternatoren onder controle krijgt.

De teambaas van Red Bull liet weten dat Renault Sport, dat ondermeer Red Bull van motoren en alternatoren voorziet, het probleem onder controle krijgt en nu begrijpt. Vooral de Lotus-bolide van Jerome D’Ambrosio zou daarbij geholpen hebben.

Uit eerder onderzoek op alternatoren die stuk waren gegaan had Renault reeds veel geleerd maar de alternator van D’Ambrosio zijn bolide bracht bijkomende informatie aan het licht. Ook D’Ambrosio kreeg tijdens de GP van Italië immers problemen met zijn alternator, al kon onze landgenoot zijn race wel uitrijden. De alternator ging dus niet volledig stuk, waardoor Renault Sport een nieuw inzicht kreeg op het probleem.

“Ik denk dat ze het probleem bij Jerome D’Ambrosio hebben begrepen omdat de alternator niet volledig stuk was gegaan,” liet Horner verstaan.

Tijdens de oefensessie op vrijdag reed Red Bull met nieuwe alternatoren van Renault om deze te testen. Het is nu de bedoeling dat Renault bijkomend testwerk verricht in haar fabriek en dat de alternatoren vanaf de GP van Japan gebruikt zullen worden. De GP van Singapore werd nog gereden met een ouder type alternatoren die Renault nog op voorraad had. Daarvan zijn er echter niet voldoende om het einde van het seizoen te halen.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België