Probleem met elektronica nekt Verstappen tijdens Japanse kwalificatie

26 september 2015 — Max Verstappen stond op het einde van het eerste kwalificatie gedeelte in Japan stil bij het uitkomen van de hairpin. Problemen met de electronica zorgen ervoor dat de Nederlander vanaf plaats vijftien aan de race start.

image
Max Verstappen moet genoegen nemen met een vijftiende startplaats voor de Grote Prijs van Japan van morgen. Op het einde van Q1 weigerde de Toro Rosso van de jonge Nederlander dienst en kon hij niet meer verder. In Q1 liet Verstappen een achtste tijd noteren, maar in Q2 kon hij dus geen tijd neerzetten.

Het bleef lang een mysterie wat er met Verstappens wagen was gebeurd. Er waren geen tv-beelden van hoe de Toro Rosso tot stilstand kwam op wel een heel bizarre manier net na de haarspeld bocht. Een interview met BBC bracht opheldering.

“Ineens viel alle elektronica uit en zag ik niets meer op mijn dashboard. Dan kun je niets meer doen. Ik probeerde mij nog aan de kant te zetten, want ik reed in het midden van het circuit. De wagen zat echter in derde versnelling en de koppeling werkte ook niet meer, dus ver geraakte ik niet.”

“Dit is zeer frustrerend. Het is al de vijfde keer dat ik zo iets aan de hand heb in de kwalificaties. En dus start ik weer met een achterstand. Maar we geven niet op en hopelijk kunnen we ons weer een weg naar voren banen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België