“Problemen Sebastian Vettel zijn meer van technische dan mentale aard”

15 september 2019 — Voormalig F1-rijder Juan Pablo Montoya gelooft niet dat Vettel met mentale problemen kampt. Hij denkt dat de viervoudige wereldkampioen meer problemen heeft met de huidige Formule 1-bolides.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Sebastian Vettel zit in de hoek waar de klappen vallen, de Duitser maakt zich de laatste tijd schuldig aan wat steeds lijkt op beginnersfouten. Zijn spin en bijbehorende aanrijding met Lance Stroll illustreren dat maar al te goed.

Na twee opeenvolgende zeges van Leclerc moet Vettel zijn jonge teamgenoot ook voorbij laten in de tussenstand om de wereldtitel en het lijkt niet onlogisch dat dat alles in het hoofd van de Duitser zou kruipen.

Juan Pablo Montoya gelooft dat echter niet, zo vertelt hij tegenover ‘Autosport’.

“Ik denk niet dat het iets mentaal is,” aldus Montoya. “Het is meer technisch. Ik denk er iets is aan de auto of de banden van dit jaar waar hij niet van houdt. Leclerc kan zich beter aanpassen.”

“Vettel moet echt tot aan het gaatje gaan om zo snel te zijn als de andere. Daardoor is hij niet op zijn gemak en maakt hij fouten.”

Montoya denkt wel dat Vettel niet genoeg op de steun van Ferrari kan rekenen na de twee overwinningen van Leclerc in Spa en Monza.

“Het gaat erom dat je iemand aan je zijde hebt die kan vinden wat er aan de hand is. Hij moet harder dan ooit samenwerken met het team en iets anders doen dan dat hij nu doet, dat is de enige manier.”

Het Colombiaanse woelwater was zes jaar actief in de Formule 1 en hij vergelijkt de situatie van Vettel met zijn periode bij McLaren. De MP4-20 en MP4-21 waren helemaal niet afgesteld op de rijstijl van Montoya.

“Ik moest mijn manier van remmen veranderen en ik moest ook andere dingen anders beginnen te doen dan dat ik het gewend was. Je rijstijl veranderen is iets ingewikkeld.”

“Als je de manier waarop je de auto bestuurt verandert, kun je nog steeds snel zijn, maar waarschijnlijk niet meer zo snel als vroeger,” merkte Montoya op. “Vettel zal zich tot op zekere hoogte moeten aanpassen, maar het is erg moeilijk om snel te leren zijn op een andere manier.”

Vettel heeft nog een contract tot einde 2020 maar door zijn huidige vormcrisis wordt de toekomst van de Duitser meer dan ooit in vraag gesteld.

“Hij is het gewend om op een bepaalde manier te werken maar dat werkt op dit moment niet zo goed voor hem,” besluit Montoya. 

Geschreven door Tom Schots

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België