logo
 

Prost: “McLaren zal voor een positieve druk bij Renault zorgen”

17 december 2017 — Renault levert vanaf komend seizoen ook motoren aan McLaren. Naast Red Bull levert dus aan een tweede 'topteam' motoren, wat volgens heel wat insiders voor extra druk op de schouders van Renault zal zorgen.


Ook Alain Prost, raadgever bij Renault, beseft dat er door de motordeal met McLaren extra druk komt, al is dat volgens de Fransman positief voor Renault.

“Het zal zeker en vast voor druk zorgen,” aldus Prost tegenover ‘Motorsport.com’. “We zullen immers een bijkomende concurrent hebben.”

“We beseffen dat en we hopen dat het voor een positieve druk zal zorgen. Het is een feit dat we iedereen zelf zullen moeten zien te verslaan.”

Doorheen het seizoen boekte Renault de nodige progressie. Tijdens de laatste race in Abu Dhabi wist Renault zelfs op te klimmen van de zevende naar de zesde plaats bij de constructeurs. Het zorgde voor enkele miljoenen extra prijzengeld, wat zelfs voor een fabrieksteam zoals dat van Renault erg welkom is.

Toch zal Renault, zowel wat haar eigen team betreft, alsook wat haar motor betreft een tandje bij moeten steken.

“De kloof naar helemaal vooraan is nog steeds erg groot, maar langzaam aan wordt ze kleiner, wat uiteraard positief is,” vat Prost de situatie samen. “We gaan de performance van de motor nog verbeteren, al blijft dat wel risico’s inhouden, het blijft altijd een uitdaging.”

Black Friday Summer Edition

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië