Pujolar enthousiast over Max Verstappen

13 februari 2015 — De race-ingenieur van Max Verstappen, Xevi Pujolar, is te spreken over de prestatie van Max Verstappen tijdens de tests in Jerez. Max Verstappen wordt volgende maand de jongste rijder aller tijden die een Grote Prijs zal rijden. Verstappen zal dan zeventien jaar jong zijn.

image
Xevi Pujolar, die eerder al werkte met namen zoals Juan Pablo Montoya en Mark Webber, vindt Max Verstappen de beste met wie heeft kunnen samenwerken. Daarnaast ziet de ingenieur van Max Verstappen enkele gelijkenissen met Fernando Alonso.

“Ik ben erg onder de indruk van Max,” zegt Pujolar. “Het valt nog af te wachten hoe hij zal presteren tijdens een F1-weekend, maar het ziet er goed uit. Voor mij komt hij over als een ervaren rijder. Als ik dingen aan Max uitleg over de wagen, dan lijkt het wel alsof hij het allemaal al eens gehoord en gezien heeft. Max Verstappen doet wat hij moet doen. Ik heb een goede band met hem, wat soms wat moeilijk is met een jonge en nieuwe rijder. Hij doet wat van hem verwacht wordt en als we hem pure details vragen, dan antwoordt hij zo adequaat mogelijk. Dus de communicatie zit goed, waardoor het leerproces sneller kan verlopen. Naast het feit dat hij alles goed begrijpt, weet hij het ook nog eens goed uit te voeren.”

Daarnaast zegt Pujolar dat hij soms vergeet dat Max Verstappen nog erg jong is. Hij noemt de Nederlander erg gedisciplineerd en gefocust. Met andere woorden: Max leeft voor het racen. De Spaanse ingenieur vergelijkt Verstappen vaak met Alonso, die van jongs af aan ook al leefde voor het racen.

Kortom, Max Verstappen heeft alles in hem om een grote rijder te worden. Voor dit seizoen zijn de doelstellingen vrij simpel: de race uitrijden en zo veel mogelijk in de punten rijden. De volgende stap is dan om vaker in de punten te finishen, om daarna te kunnen winnen. Vervolgens is het nog een grote stap van racen winnen naar het worden van een kampioen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België