logo
 

Puntensysteem van de Formule 1 wordt voorlopig niet aangepast

11 oktober 2018 — Er komt (voorlopig) geen aanpassing van het puntensysteem in de Formule 1. Er was onder de teams geen eensgezindheid om het systeem tegen 2019 aan te passen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Het huidige puntensysteem in de F1 wordt sinds 2010 gehanteerd en betekende een enorme wijziging. Vanaf dan kregen immers de eerste tien rijders punten (25 - 18 - 15 - 12 - 10 - 8 - 6 - 4 - 2 - 1). Daarvoor kregen enkel de eerste acht rijders punten (10 - 8 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1).

Om het spektakel in de Formule 1 te vergroten werd eraan gedacht om het aantal rijders dat punten krijgt vanaf 2019 uit te breiden naar vijftien of twintig rijders. Bedoeling was om er voor te zorgen dat er in de achterhoede van het rijdersveld tot het einde zou gestreden worden voor de punten. Nu gebeurt het immers dat rijders opgeven of doelloos liggen rond te rijden wanneer ze ver buiten de top tien en dus ook buiten de punten rijden.

Die voorgestelde aanpassing van het puntensysteem komt er (voorlopig) echter niet. Er was onder de teams geen eensgezindheid om het puntensysteem tegen 2019 aan te passen.

Onder andere het Haas F1 team en McLaren waren tegen een aanpassing. Mogelijk komt er in de loop van de komende jaren echter alsnog een aanpassing. Er vinden immers nog steeds gesprekken plaats met de teams. Een aanpassing zal echter ten vroegste voor 2020 zijn.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België