logo
 

Raceban voor Grosjean: kans voor D’Ambrosio?

02 september 2012 — Romain Grosjean heeft een zware straf gekregen voor het veroorzaken van de startcrash tijdens de GP van België.

image
De Fransman mag niet deelnemen aan de GP van Italië in Monza. Grosjean veroorzaakt bij de start van de GP van België een crash waarbij er verschillende rijders getroffen werden. Belangrijkste slachtoffers waren wk-leider Fernando Alonso en Lewis Hamilton.

Het was niet de eerste keer dat Grosjean betrokken was bij een startcrash. Hij werd bij de wedstrijdleiding geroepen en kreeg vervolgens een raceban voor de volgende race. Dat is de GP van Italië die komend weekend reeds plaatsvindt in Monza.

“De stewards beschouwen dit incident als een zeer zware inbreuk op de regels waarbij er mensen ernstig gewond hadden kunnen raken,” luidde het in een mededeling van de stewards. “Er werden bovendien kandidaten voor het kampioenschap getroffen.”

Zowel Grosjean als het team zouden niet in beroep gaan tegen de beslissing.

Het biedt alvast opportuniteiten voor onze landgenoot Jerome D’Ambrosio. D’Ambrosio is reserverijder bij Lotus en mag dus misschien de GP van Italië rijden. Voorlopig is het echter nog wachten op een officiële mededeling van het team.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Romain GrosjeanLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België