“Racing Point F1-bolide lijkt kopie van Mercedes W11”

19 februari 2020 — Het Racing Point F1 team stelde eerder al haar nieuwe livery voor maar de echte nieuwe F1-bolide kregen we pas vandaag te zien en die wagen lijkt bijna een identieke kopie van de Mercedes W11.

Commotie in de F1-paddock van Barcelona deze ochtend. De roze Racing Point F1-bolide, ook wel gekend als RP20, leek wel verdacht veel op de Mercedes W11. Wanneer je foto’s van de twee F1-bolides met elkaar vergelijkt valt het helemaal op.

Racing point gebruikt sinds vorig seizoen de windtunnel van Mercedes voor het ontwikkelen van haar F1-bolide en daardoor is het niet helemaal een verrassing dat beide F1-bolides op elkaar lijken.

De neus, voorvleugel, sidepods en ophanging van de roze Racing point lijken wel een exacte kopie van de Mercedes W11. Daarnaast racet Racing point al jarenlang met motoren van Mercedes.

“We werken sinds mei 2019 bij Mercedes,” aldus Andy Green, de technisch directeur van Racing Point, tegenover ‘Auto, Motor und Sport’.

“Het lijkt me dan ook eerder logisch dat we het concept van Mercedes volgen dan dat we bijvoorbeeld de Red Bull zouden nabouwen. Alles in de Mercedes-windtunnel is afgestemd op hun concept.”

De ‘roze’ Mercedes, zoals de wagen van Racing Point F1, nu al lachend wordt genoemd, leek vandaag alvast zeer goed te presteren want Sergio Perez reed achter beide Mercedes-rijders de derde tijd op slechts enkele tienden van Lewis Hamilton.

Bij de overige teams heerst er ondertussen verontwaardiging, al zal Racing point F1 daar ongetwijfeld niet van wakker liggen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België