Racing Point F1 dient protest in tegen Renault omwille van remsysteem

13 oktober 2019 — Na de eerdere bestraffing voor Charles Leclerc is het mogelijk dat ook Renault nog bestraft wordt. Racing point diende immers protest in tegen Renault omdat de renstal volgens hen een inbreuk pleegde op het technisch reglement.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Renault eindigde met Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg als zesde en tiende tijdens de GP van Japan maar die posities staan ter discussie nadat Racing Point na afloop van de race officieel protest indiende.

Racing Point meent dat Renault een inbreuk heeft gepleegd op het vlak van de sportieve en technische reglementen, meer bepaald wat het remsysteem betreft.

Renault en Racing point werden bij de stewards geroepen en die zullen een oordeel moeten vellen over het remsysteem van Renault. Volgens Racing Point zou Renault een “pre-set lap distance-dependant brake bias adjustment system” gehanteerd hebben, wat vrij vertaald neerkomt op een soort geautomatiseerde mapping van het remsysteem.

Het wordt nu uitkijken of de stewards beslissen om beide Renault-bolides illegaal te verklaren, wat een ingrijpende wijziging van de raceuitslag en wk-tussenstand zou betekenen.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België