Racing Point wijst dokter met de vinger: “Coronatest was volgens hem niet nodig”

21 oktober 2020 — Racing Point F1-teambaas Otmar Szafnauer is met een statement gekomen nadat Lance Stroll vandaag liet weten dat hij na het verlaten van de Nürburgring positief testte op het coronavirus.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lance Stroll (@lance_stroll) op

Racing Point en Otmar Szafnauer wensten in hun statement te verduidelijken hoe het komt dat ze eerst lieten weten dat Stroll geen COVID-19 had terwijl nu blijkt dat Stroll wel degelijk positief testte.

Die op het eerste zicht tegenstrijdige verklaringen zorgden voor heel wat speculaties maar Racing Point laat nu weten alle opgelegde coronamaatregelen te hebben gevolgd.

Volgens Szafnauer zou Lance Stroll tijdens het raceweekend zo’n ernstige maagklachten gehad hebben dat hij niet meer van het toilet geraakte. Daardoor werd Nico Hülkenberg in allerijl gecontacteerd om Stroll te vervangen.

Stroll verliet op zaterdag 10 oktober vervolgens de ‘bubbel’ van Racing Point omdat hij niet zou kunnen racen. Opmerkelijk genoeg had Stroll ook al tijdens de week van de Russische GP maagproblemen. Tijdens diverse coronatests testte Stroll echter telkens negatief, zo ook vlak voor aanvang van het raceweekend op de Nürburgring.

“Hij testte meermaals negatief op corona, dit volledig in overeenstemming met de protocollen van de FIA,” aldus Szafnauaer. “In Duitsland bleek de uitslag van de verplichte coronatest voorafgaand aan het raceweekend van de GP van Eifel nogmaals negatief.”

Doordat Stroll negatief testte mocht de Canadees gewoon de F1-paddock betreden en deelnemen aan het raceweekend. Stroll kreeg naarmate het raceweekend volgde echter steeds ernstigere maagklachten waardoor hij forfait moest geven voor de derde oefensessie en de rest van het raceweekend.

“Lance raadpleegde vervolgens een dokter maar die stelde dat zijn symptomen niet bij COVID-19 pasten en vond een nieuwe coronatest dan ook niet noodzakelijk. Op basis van die beoordeling was het niet noodzakelijk om de FIA te informeren.”

“Lance vloog vervolgens zondagochtend met een privévliegtuig terug naar huis in Zwitserland. In lijn met het strenge testprotocol van Racing Point, waarbij alle medewerkers ook bij de terugkeer na een raceweekend getest worden, heeft ook Lance thuis een nieuwe test ondergaan.”

“Een dag later volgde de uitslag van de test en die bleek wel positief te zijn. Hij ging vervolgens tien dagen in zelfisolatie, dit in overeenstemming met de lokale richtlijnen. Afgelopen maandag testte Lance opnieuw negatief waardoor hij kan afreizen voor de Portugese GP.”

Naast Lance Stroll testte ook zijn vader Lawrence Stroll trouwens positief voor het coronavirus. Net als zijn zoon ging hij in zelfisolatie maar is hij ondertussen ook terug aan het werk gegaan.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België