Radeloosheid bij Ferrari na kwalificatie

14 mei 2016 — Radeloze gezichten bij Ferrari, na een serieus teleurstellende kwalificatie voor de GP van Spanje.


Tijdens de derde oefensessie was Sebastian Vettel in zijn Ferrari amper anderhalf tiende trager dan Nico Rosberg maar tijdens de kwalificatie liep het helemaal mis voor de Scuderia.

Kimi Raikkonen was pas goed voor de vijfde tijd, terwijl Vettel pas zesde werd. Ferrari moest dus beide Red Bull-piloten plots voor zich dulden en het was ook heel wat trager dan Mercedes.

Raikkonen en Vettel waren tijdens Q3 meer dan een seconde trager dan polesitter Lewis Hamilton. Op zijn minst een serieuze middagdip, zo kan je de tegenvallende prestatie van Ferrari noemen. Ook bij Ferrari zelf krabde men zich in het haar en er vielen zelfs radeloze gezichten te bespeuren.

“Voor beide wagens liep het mis,” aldus Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene. “We moeten nagaan waar het probleem ligt. De tijden van deze voormiddag vallen niet te vergelijken met deze middag.”

Sebastian Vettel is alvast hoopvol voor de race van morgen. Vettel gaat er vanuit dat het morgen beter zal gaan.

“Je kon zien dat we onder deze omstandigheden niet goed genoeg waren. Dat is echter geen reden om de pikorde compleet om te draaien. Morgen tijdens de race zou het beter moeten gaan,” aldus Vettel. “Op dit circuit komt het erop aan om alles goed voor elkaar te krijgen. Dat is ons vandaag niet gelukt en de prijs die we daarvoor betaald hebben was bijzonder hoog.”

“Gisteren verliep alles goed. Morgen is een nieuwe dag. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat het morgen niet opnieuw goed zou gaan. We hebben gisteren en vanochtend bewezen dat onze wagen het goed doet,” besluit Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België