logo
 

“Radioreglement is complete onzin”

11 juli 2016 — Christian Horner, de teambaas bij Red Bull, vindt het nieuwe radioreglement complete onzin, zo liet hij na afloop van de GP van Groot-Brittannië weten.


Nico Rosberg kreeg van op de pitmuur bij Mercedes over de boordradio instructies over hoe hij een probleem met de zevende versnelling van zijn wagen kon omzeilen. Dergelijke info meegeven over de boordradio is sinds het nieuwe radioreglement niet langer toegestaan.

Dat een inbreuk hierop wordt bestraft weten we sinds de GP van Groot-Brittannië. Nico Rosberg kreeg immers een tijdstraf van tien seconden waardoor hij zijn tweede plaats aan Max Verstappen verliest.

Voorafgaand aan de bekendmaking van de bestraffing liet Christian Horner weten dat hij het nieuwe radioreglement complete onzin vindt. Het feit dat Verstappen daar deze keer op het circuit van Silverstone zijn voordeel uit kon halen deed daar geen afbreuk aan.

“Eerst en vooral vind ik die regel complete onzin,” zei Horner na de race op een moment dat hij nog niet wist dat Rosberg een tijdstraf van 10 seconden zou krijgen. “De regel is niet echt logisch maar regels zijn regels. Het ziet er naar uit dat op twee momenten instructies werden gegeven die een inbreuk waren op het reglement.”

Volgens Horner zou de bestraffing bepalend zijn voor de toekomst. Afhankelijk van hoe streng er wordt opgetreden tegen de inbreuk zouden teams in de toekomst immers kunnen overwegen om toch info over de boordradio te geven.

“Het zal interessant zijn om te zien welk precedent de stewards hanteren. Indien ze een tijdstraf geven van slechts vijf seconden of enkel een reprimande, dan zullen we tijdens de rest van het seizoen heel wat radioboodschappen horen waarbij men in overweging heeft genomen of het een tijdstraf van vijf seconden of een reprimande waard is.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België