logo
 

Räikkönen: “Acties van Verstappen niet correct”

28 augustus 2016 — Kimi Räikkönen vindt dat de rijstijl van Max Verstappen tijdens de GP van België "niet correct" was, nadat de twee rijders enkele wiel-tegen-wiel gevechten afwerkten op het circuit van Spa-Francorchamps.


Räikkönen en Verstappen raakten in contact met elkaar van bij de start. Ze raakten elkaar in La Source toen ze vochten om de tweede plaats, waardoor ze beide de pits moesten opzoeken voor een nieuwe voorvleugel.

Even later probeerde Räikkönen tot twee keer toe om Verstappen in te halen op de Kemmel Straight toen ze beide hun weg naar voren probeerden te vinden. Maar in zijn eerste poging werd hij van de baan gedwongen in Les Combes en even later moest hij van het gas toen Verstappen agressief van richting veranderde.

“Ik ben te vinden voor een eerlijk gevecht en een mooie strijd”, zei Räikkönen, die duidelijk teleurgesteld was want een podium zat er toch wel in voor de Fin. “Maar ik moest inhouden na Eau Rouge op het rechte stuk. Wanneer ik mijn manoeuvre deed, moest ik op de rem om hem niet te raken. Hij stuurde immers nadat ik eerst een beweging maakte. Ik denk dat het niet correct is en dat kon resulteren in een zwaar ongeval.”

Räikkönen is duidelijk niet tevreden met de rijstijl van de jonge Nederlander: “Als ik moet remmen op volle snelheid… dat heb ik nog nooit gehad met een andere rijder. Als ik niet geremd had, dan had ik hem met volle snelheid geraakt. Iets is niet correct, maar blijkbaar doet het er niet toe”, klinkt Räikkönen kritisch naar de wedstrijdbegeleiding.

Uiteindelijk eindigde de Fin als negende. Zijn teamgenoot Vettel eindigde zesde, terwijl Verstappen net buiten de punten viel op de elfde plaats.

image

Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van BelgiëKimi RaikkonenFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië