logo
 

Räikkönen: “Afspraken over teamorders zijn duidelijk”

06 juli 2018 — Kimi Räikkönen zegt dat het nog steeds te vroeg in het seizoen is om Sebastian Vettel te helpen in de strijd om het kampioenschap.


Kimi Räikkönen werd tweede tijdens de race in Oostenrijk, terwijl teamgenoot Sebastian Vettel derde werd. Door de orde in het kampioenschap werd er gesuggereerd dat Räikkönen zijn beter geplaatste teamgenoot voorbij zou laten. Volgens Räikkönen zijn de regels in verband met teamorders echter duidelijk, waardoor hij zijn tweede plaats niet moest afstaan.

“We hebben altijd al gezegd dat de regels duidelijk zijn, dat is al zo sinds ik voor het eerst voor dit team reed”, zegt Räikkönen. “We weten wat er wanneer moet gebeuren. Wanneer het zover is, dan is dat heel normaal voor ons.”

“Enkel de media maakt er een groot verhaal van. Op een bepaald moment zullen teamorders nodig zijn en dat is alleen maar eerlijk. Maar nu is dat nog niet nodig.”

Räikkönen staat momenteel 45 punten achter op Sebastian Vettel, die na drie overwinningen de leider is in het kampioenschap.

De Fin laat verder verstaan tevreden te zijn met zijn prestatie in Oostenrijk. “Het was zeker beter dan enkele races geleden. Natuurlijk hielp het ons dat Mercedes niet kon finishen. Maar dat is nu eenmaal een deel van racen. We presteerden goed, maar het kan nog steeds beter.”

Räikkönen erkent ook dat de betrouwbaarheid een cruciale rol gaat spelen in de strijd om het kampioenschap. “We moeten ervoor zorgen dat hetzelfde ons niet overkomt”, zegt Räikkönen over de dubbele opgave van Mercedes. “Want je kan niet verwachten dat elk team zo’n dagen zal meemaken. De laatste jaren bleek al dat het onwaarschijnlijk is dat elk team eens zal uitvallen.”

“Maar we kunnen tevreden zijn. We blijven natuurlijk verder werken om het beste resultaat te behalen. Hopelijk kunnen we veel punten blijven scoren.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België