Räikkönen: “Alles geprobeerd om te winnen”

15 mei 2016 — Kimi Räikkönen moet tevreden zijn met de tweede plaats, hoewel hij alles heeft geprobeerd om Max Verstappen voorbij te gaan. Uiteindelijk eindigt de Fin op 0,616 seconden van Verstappen.


Kimi Räikkönen raakte na de laatste pitstops binnen de DRS-zone achter Verstappen, maar slaagde er niet in om een aanval in te zetten. Het is immers moeilijk inhalen op het circuit van Catalunya.

Op het podium was Kimi vooral tevreden voor Verstappen. “Ik ben blij voor Max, maar teleurgesteld voor mezelf. Maar dat is racen.”

“We waren snel vandaag, maar ik kon Max niet volgen in de laatste bochten.” Kimi Räikkönen had naar eigen zeggen ook last van het feit dat hij lang binnen de seconde van Verstappen moest rijden. De auto heeft dan minder downforce, waardoor het moeilijker volgen is in de bochten.

“Ik heb alles geprobeerd om hem voorbij te gaan, maar het was niet genoeg. Na gisteren zouden we vandaag blij moeten zijn met de tweede en derde plaats, maar we waren zo dichtbij. Dus het is nog meer teleurstellend. Maar het is deel van het racen.” Kimi Räikkönen was nog geen seconde verwijderd van zijn eerste overwinning sinds 2014.

Kimi Räikkönen is twee keer zo oud dan Max Verstappen (36 en 18 respectievelijk). Ze vertegenwoordigden samen de oudste en jongste rijder van het veld.

“Max is een erg goede rijder die nu ook in een goed team rijdt. Hij is de jongste en ik de oudste, maar ik racete nog tegen zijn vader, wat nog angstaanjagender is.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België