logo
 

Räikkönen: “Ik ben nog niet klaar met de F1”

15 augustus 2015 — Kimi Räikkönen voelt zich nog niet klaar om te stoppen met Formule 1. Naar eigen zeggen heeft hij nog de snelheid om vooraan mee te strijden om de overwinning. Mario Andretti hoopt dan weer dat Ferrari de Fin houdt als tweede rijder.

image
Tegenover GPUpdate wist Mario Andretti, die in de jaren 70 twee jaar voor Ferrari reed, te vertellen dat hij hoopt dat Kimi Räikkönen ook volgend jaar voor Ferrari rijdt. Räikkönen is immers nog niet zeker van zijn zitje. Ferrari heeft de mogelijkheid om een optie te lichten op de Fin om hem nog een jaar bij het team te houden. Maar de Italiaanse renstal kan ook kiezen voor een andere rijder. De voornaamste namen die in beeld worden gebracht met Ferrari zijn Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo.

Andretti vindt dat Ferrari momenteel een goed rijdersduo heeft met Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen. Hij hoopt dan ook dat Ferrari ervoor kiest om de goede sfeer die er nu is te behouden door Räikkönen niet te vervangen. “Sebastian en Kimi passen goed bij elkaar”, zo zegt de Amerikaan over de twee vrienden. “Ferrari zou er dus goed aan doen om het zo te laten.”

Mario Andretti ziet er ook een voordeel in voor Sebastian Vettel. “Het is waarschijnlijk beter voor hem om een rijder naast hem te hebben die hem niet steeds tot last is. Daarom zou Ferrari niets aan de situatie moeten veranderen. Het is immers positief voor een team als de twee rijders het goed met elkaar kunnen vinden. Ze zien elkaar wel nog als rivalen, maar ze komen steeds overeen.”

Andretti ziet dus Räikkönen graag volgend jaar nog bij de Scuderia en ook de Fin zelf voelt zich nog goed genoeg om door te gaan in de Formule 1. Räikkönen liet reeds weten dat de critici verder moeten kijken dan zijn resultaten. De Fin kende al veel problemen dit jaar. Onder andere in de eerste race zorgde een probleem ervoor dat de wereldkampioen van 2007 niet het resultaat behaalde dat hem toebehoorde.

Wanneer men vroeg of het een faire keuze zou zijn mocht Ferrari niet kiezen voor hem, antwoordde hij: “Het is geen kwestie van fair of niet. Ik beslis niet. Het is aan Ferrari om de knoop door te hakken. Zij kunnen doen wat ze willen. Het was teleurstellend om te moeten opgeven in Hongarije, maar ik maakte vorig en dit jaar al meerde teleurstellingen mee. Hoewel we over de snelheid beschikken, hebben we steeds problemen en maakten we hier en daar een fout. Maar we hebben zeker geleerd van die fouten.”

De Iceman laat het in ieder geval niet aan zijn hart komen dat zijn potentieel in de schaduw staan van zijn resultaten. Hij kijkt dan ook uit naar de tweede helft van het seizoen.

“Het is zeker geen ramp dit jaar. Het is beter dan vorig jaar. Ook al kenden we veel problemen, we zullen blijven strijden en met wat geluk kunnen we hopelijk goede resultaten neerzetten en goede races rijden. We moeten er gewoon voor zorgen dat we geen problemen kennen tijdens het volledige weekend.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België