logo
 

Räikkönen: “Betaal de prijs voor crash in de derde vrije training”

07 oktober 2017 — Kimi Räikkönen zegt na een tegenvallende kwalificatie voor de GP van Japan de prijs te hebben betaald voor zijn crash in de laatste vrije training. Daardoor had de Fin niet de ideale voorbereiding voor de kwalificatie en incasseert hij ook een gridstraf voor het wisselen van de versnellingsbak.


Kimi Räikkönen beschadigde de linkerkant van zijn Ferrari tijdens de derde vrije training wanneer hij crashte in de tweede Degner-bocht. Na een inspectie van de Italianen bleek dat de versnellingsbak moest gewisseld worden, wat een gridstraf van vijf plaatsen oplevert.

Hoewel Ferrari erin slaagde om de wagen klaar te krijgen voor de kwalificatie, verliep het niet vlot voor de Fin. In zijn eerste poging in Q3 ging hij wijd in dezelfde bocht als zijn crash eerder vandaag. Uiteindelijk kon hij zijn wagen pas als zesde plaatsen na zijn tweede poging.

“Ik ging van de baan”, verklaarde Räikkönen na de kwalificatie over zijn crash tijdens de derde vrije training. “Het was een fout en ik heb er tijdens de kwalificatie de prijs voor betaald. Een gridstraf en een slechte voorbereiding voor de kwalificatie was het gevolg, maar zo gaat het soms.”

“Aan het begin van de kwalificatie verliep het niet goed en ik was niet zeker hoeveel grip er was, aangezien ik geen goed gevoel had bij mijn eerste ronde. Het grootste probleem was mijn gelimiteerde voorbereiding door de crash deze morgen. Zeker op een circuit zoals deze, waar je alles goed moet hebben om snel te zijn in de eerste sector, anders betaal je de prijs.”

Verwacht wordt dat Räikkönen morgen als tiende aan de race zal beginnen, op de zachte baden in tegenstelling tot de meeste van de rijders voor hem. Hij heeft vertrouwen in een goed resultaat, aangezien de snelheid er wel was voor zijn crash in de derde vrije training.

“Het is wat moeilijk in te schatten na deze morgen en ik had niet het beste gevoel op het einde van de kwalificatie. Voor de crash verliep alles echter goed. Ik denk dat de race dan ook goed zal zijn. We hebben een goede wagen. We zullen zien waar we eindigen. Het zal niet makkelijk worden, maar ik ben er zeker van dat het een goede race wordt.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België