Räikkönen bezig met volgend jaar

13 november 2014 — Kimi Räikkönen heeft zijn zevende plaats in de GP van Brazilië niet lang gevierd. De Fin vloog snel na de race naar Italië om het ontwerp van de wagen van volgend jaar te bespreken.

image
Alhoewel Ferrari nog niemand officieel heeft voorgesteld als rijder voor volgend jaar, ziet het er naar uit dat Kimi Räikkönen samen met Sebastian Vettel voor de Scuderia zal rijden.
Räikkönen zat deze week samen met teambaas Marco Mattiacci, die eerder al vol lof sprak over het resultaat van de Fin in Brazilië, en technisch directeur James Allison. Ze bespraken de wagen van 2015 en ander ‘intens werk’ waarmee Ferrari moet afrekenen voor volgend seizoen.

Al het hele seizoen klaagt Räikkönen over de voorkant van de F14 T die gemakkelijk weg glijdt. Daar wil de Fin een einde aan maken voor volgend seizoen. Ook bereidde hij zich voor op de laatste race in Abu Dhabi aan de hand van enkele sessies in de simulator en het bespreken van data van vorige jaren.

Ferrari organiseerde deze week ook een dag waarop motorsportjournalisten met de F12 berlinetta konden rijden op het circuit van Fiorano, onder begeleiding van Räikkönen. Zo kon de Iceman aan de wereld tonen wat hij in zich heeft met een Ferrari.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België