logo
 

Räikkönen denkt nog niet aan 2016

04 februari 2015 — Kimi Räikkönen ligt niet wakker over het feit dat zijn contract afloopt aan het einde van het seizoen 2015. Als de resultaten niet meevallen, dan is het waarschijnlijk gedaan tussen de koele Fin en de Scuderia.

image
Vandaag reed Kimi Räikkönen de laatste testdag in Jerez. Zoals de afgelopen drie dagen, ging het opnieuw goed voor Ferrari. De Fin reed de snelste ronde van de dag en haalde meer dan honderd ronden.

Het is dus een verbetering met vorig jaar. 2014 was een rampjaar voor Ferrari en voor Räikkönen. 2015 is een jaar met verschillende veranderingen voor Ferrari: een nieuw management en een nieuwe rijder (Vettel). 2015 kan ook het laatste jaar worden van Kimi Räikkönen bij Ferrari.

Het tweejarig contract van de wereldkampioen van 2007 loopt eind dit seizoen af. Maar er is wel een optie in het contract om bij Ferrari te blijven. Dit zou afhangen van de resultaten dat de Fin neerzet op het circuit.

Ook Räikkönen bevestigt dat er een optie is in zijn contract. “Het kan me niet veel schelen dat er een optie staat in dat contract. Het is aan mij en het team om het goed te doen dit seizoen. Als het dan toch niet goed gaat en ik kan niet opnieuw tekenen, dan kan ik niet opnieuw tekenen. Zo simpel is het.”

Kimi Räikkönen heeft dus nog een jaar om zich te bewijzen. “Mijn doel is om het dit seizoen goed te doen, zodat iedereen tevreden is. Ik ben er zeker van dat we een goed seizoen zullen rijden.” En dan komt de filosoof terug naar boven in de Fin: “We zullen zien wat er gaat gebeuren in de toekomst. Ik lig er niet van wakker en ik denk er ook niet over na.”

De ‘Iceman’ ziet het allemaal positief in voor het komende seizoen. “Het is volledig anders dan vorig jaar. Het is een volledig nieuwe wagen en normaal gezien weet je of de wagen goed zal zijn, of niet. Er is een groot verschil met vorig jaar, dus we zijn goed van start gegaan.”

Als laatste vroeg men ook nog naar de motivatie van de Fin. Er wordt wel vaker gesuggereerd dat Räikkönen niet meer gemotiveerd is. De Fin antwoord steeds hetzelfde: “Er is geen verschil met andere jaren. Ik heb nog nooit een probleem gehad met mijn motivatie. Als ik niet gemotiveerd was, dan was ik hier nu niet.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België