logo
 

Räikkönen: “Dit was een lastig weekend voor ons”

03 september 2017 — Kimi Räikkönen en Ferrari hadden het vandaag erg lastig tijdens de Italiaanse Grote Prijs op het circuit van Monza. De Fin verklaart dat hij een aantal keer dichtbij spinnen kwam in de Parabolica.


De start van Kimi Räikkönen was goed en hij ging Valtteri Bottas voorbij, maar de plaatsen werden opnieuw gewisseld in dezelfde ronde in Parabolica. Räikkönen werd uiteindelijk vijfde, nadat hij nog werd ingehaald door Daniel Ricciardo die op een alternatieve strategie stond.

“Ik had de hele race lang problemen met de balans van de wagen”, vertelt Räikkönen. “Het voelde nooit juist aan. Sommige ronden ging het beter, maar de meesten ronden hadden we de grip en snelheid niet.”

“Het was geen makkelijk weekend voor ons”, concludeert Räikkönen na een derde en vijfde plaats voor de Ferrari-rijders. “We hadden het moeilijk onder zowel natte als droge omstandigheden. Dat is iets dat we moeten oplossen voor dit soort circuits.”

“Ik ben teleurgesteld omdat het resultaat niet is wat we wilden. Natuurlijk is het geen makkelijk circuit voor ons, wat jammer is tijdens onze thuisrace. Ik zou verrast zijn als het hetzelfde verhaal is tijdens de volgende race. Op papier lijkt de race in Singapore ons beter te passen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België