Räikkönen: “Dominantie van Mercedes was éénmalig”

30 november 2017 — Kimi Räikkönen zegt dat de dominantie van Mercedes tijdens de GP van Abu Dhabi éénmalig was. Ferrari kon afgelopen weekend het tempo van Mercedes immers niet volgen.


Valtteri Bottas en Lewis Hamilton verzekerden zich makkelijk van de eerste en tweede plaats op het Yas Marina circuit. De eerste achtervolger was de Ferrari van Sebastian Vettel op een kleine twintig seconden. Kimi Räikkönen kwam als vierde over de finish, met nog eens 26 seconden achter zijn teamgenoot.

De Fin liet eerder al verstaan dat hij de GP van Abu Dhabi een “saaie” race vond, aangezien het leek alsof hij aan een “uithoudingsrace” deelnam. Hij moest immers de hele race lang brandstof besparen.

Wanneer hem gevraagd werd of hij bezorgd is over de dominantie van Mercedes in Abu Dhabi, antwoordde de Iceman het volgende:

“Ik ben niet bezorgd. Dit was éénmalig. Tijdens andere races zagen we ook dat het ene team sterker was dan het andere. Tijdens de laatste race van het seizoen wilden we natuurlijk ook winnen, maar zij waren sterker.”

Ferrari leek lange tijd te vechten om het kampioenschap, totdat het Italiaanse team een turbulente tijd meemaakte vanaf de maand september, toen de betrouwbaarheid hen in de steek liet. Na een seizoen 2016 zonder overwinning, kunnen we echter besluiten dat het seizoen 2017 een pak beter verliep met vijf overwinningen.

Räikkönen is alvast optimistisch over de kansen van Ferrari om volgend jaar voor het kampioenschap te kunnen vechten.

“Volgend jaar zijn er opnieuw nieuwe wagens voor iedereen. Ik denk niet dat we ons te veel zorgen moeten maken. Zoals steeds proberen we op elk vlak te verbeteren. We zullen niet blij zijn totdat we steeds bovenaan te vinden zijn, maar dat zal niet makkelijk worden.”

“Dit seizoen hadden we tijdens elke race een sterke wagen. Natuurlijk ging het tijdens sommige races beter dan tijdens andere.”

“We zullen ons werk doen tijdens de winter en hier en daar verbeteren. Als we de foutjes kunnen minimaliseren, dan zullen we volgend seizoen sterk zijn.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: Kimi RaikkonenFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België