Räikkönen: “Een goede start van het seizoen voor het team”

25 maart 2018 — Kimi Räikkönen begon als tweede aan de GP van Australië en eindigde als derde op het podium, nadat zijn teamgenoot Sebastian Vettel slim gebruik maakte van de virtuele safety car en met de overwinning naar huis ging.


Bij de start probeerde Kimi Räikkönen om polesitter Hamilton te bedreigen, maar verder dan een poging in de derde bocht kwam het niet. Beide Ferrari’s wisten wel het tempo van de Mercedes te volgen. Na de pitstops kwam Räikkönen terug achter Hamilton te liggen, maar teamgenoot Vettel nam de leiding van de race na een periode van zowel virtuele als normale safety car. Een makkelijke derde plaats dus voor de Fin, ook al werd hij op het einde nog onder druk gezet door de Red Bull van Daniel Ricciardo.

“Een overwinning en twee wagens op het podium is een erg goede start van het seizoen voor het team. Misschien had ik vandaag niet zoveel geluk, maar het geluk kwam wel naar ons team toe. Een derde plaats is niet wat ik wilde, maar het is nog maar de eerste race en over het algemeen is het niet zo slecht. Ik ben dan ook gelukkig met de derde plaats.”

“Ik was ook blij met de wagen. De snelheid zat er de hele race in. Het is leuk om een goed gevoel te hebben. Natuurlijk moeten we wel nog verbeteren, maar als het gevoel hetzelfde blijft, dan hebben we alles om te vechten om de overwinningen. Dat is het belangrijkste.”

“Dit circuit is speciaal op vele vlakken. Het wordt dan ook afwachten wat het wordt tijdens de volgende race. De race in Bahrein is ook niet makkelijk. In het verleden hebben we al vaker gezien dat de hete omstandigheden niet altijd een correct beeld geeft van de onderlinge pikorde. We moeten geduldig zijn en ons best doen tijdens elke race”, sluit Räikkönen vol goede moed af.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België