Räikkönen: “Een tear-off van mijn visier belandde in de remmen”

17 maart 2019 — Kimi Räikkönen zegt dat een tear-off van zijn visier in zijn remmen belandde, waardoor hij eerder dan gepland moest pitten en zo zijn race compromitteerde.


Räikkönen reed tijdens zijn eerste stint als negende rond, nadat hij bij de start contact met Lando Norris vermeed en achter beide Haas-wagens en de Renault van Hülkenberg terecht kwam in het gevecht om de ‘best of the rest’-positie.

De Fin maakte als eerste een ordinaire pitstop, tijdens de twaalfde ronde, maar Räikkönen wist na de race te melden dat die pitstop niet volgens de strategie was.

“Ik denk dat we een koelingsprobleem kregen omdat één van de tear-offs van mijn visier in de remmen terecht kwam. We moesten dus eerder stoppen dan we zelf wilden.”

Over de rest van zijn weekend is de Iceman best te spreken. “De wagen beschikte over de nodige snelheid, maar het is erg moeilijk om hier in te halen. Het is makkelijker om dichter bij een andere rijder te komen, maar het blijft nog steeds moeilijk om in te halen.”

Ondanks zijn vroege pitstop, verloor Räikkönen geen plaats aan zijn concurrenten. Hij eindigde de race als achtste, vlak achter Hülkenberg en hield Stroll, Kvyat en Gasly achter zich in een spannende strijd met vijf wagens.

Is Räikkönen dan volledig tevreden met zijn eerste race voor Alfa Romeo? “Niet volledig, maar ik ben wel tevreden met deze prestatie. Het gevoel in de wagen is goed, maar ik denk dat we iets beter konden doen mochten we alle details goed voor elkaar hebben gekregen. We kenden echter geen grote problemen, wat een goede start is om op verder te bouwen en om de wagen sneller te maken voor de volgende race.”

Antonio Giovinazzi, de teamgenoot van Räikkönen, eindigde als vijftiende nadat hij een lange eerste stint reed en zo heel wat concurrenten van Räikkönen ophield.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België