Kimi Raikkonen: “Feestjes maakten van mij een betere rijder”

12 maart 2019 — Vandaag de dag is Kimi Räikkönen een toegewijde huisvader en de oudste vertegenwoordiger op de F1-grid. In de F1 podcast Beyond the Grid deelde de Fin echter heel andere verhalen, over zijn geloof dat feesten hem een betere rijder maakte.

Dit bericht bekijken op Instagram

Yes I had fun at a party.

Een bericht gedeeld door Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) op

Het verhaal van de legendarische fitness-goeroe Josef Leberer gaat over zijn bijdrage om de jonge Kimi Räikkönen klaar te stomen voor zijn debuut met Sauber in 2001. Na zes afmattende dagen van training in de Oostenrijkse Alpen, trakteerde Leberer de Fin op een pizza en vroeg hij of Räikkönen daar graag bier bij wou. “Mag dat echt?”, antwoordde Räikkönen erop, waarna Leberer reageerde met: “Natuurlijk mag dat, je werkt hard, dan is een pintje geen enkel probleem.”

Räikkönen is dan ook maar Leberer’s filosofie tijdens zijn F1-carrière blijven volgen. “Natuurlijk werd het vaak als een grap gebruikt”, vertelt Räikkönen over het feit dat hij de reputatie had van een feestbeest. “Maar eigenlijk is het meer de waarheid dan een grap: ik ben daadwerkelijk beter gaan rijden nadat ik alles deed wat ik wilde tussen de races door. Deze aanpak ging beter dan dat ik geen plezier had, zonder drank en dergelijke.”

De Fin experimenteerde heftig met Leberer’s filosofie in 2013. Nadat hij in Bahrein tweede werd, trok Räikkönen zijn stoute schoenen aan en ging feesten voor zo’n 16 dagen op rij, om dan uiteindelijk op tijd sober te zijn om opnieuw tweede te worden in Spanje. Räikkönen staat er dan ook op dat zijn resultaten uit 2013 bewijzen hoe efficient de “Räikkönen-methode” is.

“Ik heb heel wat bewijzen dat ik beter reed nadat ik vooraf wat meer plezier had gemaakt”, gaat Räikkönen verder. “Die zomer draaide alleen maar om racen en feesten. Maar voor mij was dat normaal. Vanaf de buitenkant kan dat vreemd lijken, maar voor mij was het toen de normaalste zaak van de wereld.”

“Ik was immers van mening dat het me meer relaxed maakte, terwijl ik me dan ook beter kon concentreren op het circuit, omdat ik wat onzeker was. Maar uiteindelijk was het eindresultaat beter.”

Vanaf morgen kan je de podcast Beyond the Grid zelf beluisteren.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België