Räikkönen: “Ferrari leed in 2016”

28 december 2016 — Dat Ferrari niet kon strijden met Mercedes om de titel in de Formule 1 zorgde ervoor dat het Italiaanse team leed, zegt Kimi Räikkönen.


De Scuderia verwachtte om in 2016 om de titel te strijden, na een succesvol jaar 2015. Het seizoen bleek echter moeilijker te verlopen dan verwacht. Het Italiaanse team slaagde er niet in om te winnen en moest Mercedes en Red Bull voor zich dulden.

“We leden en bleven hard werken. We deden ons best, maar jammer genoeg waren de resultaten niet zoals we hoopten”, klinkt het bij Räikkönen tegenover Autosport. “We bleven nieuwe dingen proberen, verbeteren en leren. Daardoor denk ik dat we in een sterkere positie staan dan wat de resultaten laten zien. We hebben erg goed gewerkt als een team. Als je dit meeneemt naar volgend jaar, dan is de volgende wagen hopelijk competitiever. Dan ben ik ervan overtuigd dat we een goed gevecht zullen hebben.”

Räikkönen heeft een goed seizoen achter de rug. Hij eindigde 2016 als zesde in het kampioenschap, 26 punten minder dan teamgenoot Sebastian Vettel. Vorig jaar was het verschil nog 128 punten. Ook al is de Fin blij dat het beter ging, is hij nog steeds teleurgesteld met het uiteindelijke resultaat.

“Als ik het vergelijk met de afgelopen twee jaar, dan was het dit jaar inderdaad beter. Maar je kan niet erg blij zijn omdat we nog steeds ver verwijderd zijn van waar we willen zijn. Er waren goede dingen dit seizoen, maar het eindresultaat is niet wat we willen. Daar kan je niet blij mee zijn.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: Kimi RaikkonenFerrari

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië