Räikkönen: “Geen makkelijke race”

27 november 2016 — Kimi Räikkönen werd zesde tijdens de GP van Abu Dhabi. De Fin was tevreden over zijn wagen, maar had moeilijkheden met de banden.


Kimi Räikkönen startte de race als vierde, maar wist een plaats goed te maken bij de start. Hij ging Daniel Ricciardo voorbij. De Iceman wist aan te knopen met de Mercedessen, maar na zijn eerste pitstop moest hij eerst beide Red Bull voor laten en later ook zijn teamgenoot voor zich dulden.

“Het was geen makkelijke race voor me”, vertelt Räikkönen achteraf. “De wagen was in orde, maar ik had het moeilijk met de banden. Ik probeerde steeds om de voorbanden te sparen om tot het einde te komen.”

“Na de start was ik in een goede positie, maar ik had problemen na de pitstop met de zachte banden. Wanneer Seb achter me reed, wist ik dat hij op een andere strategie was en liet hem voorbij.”

Räikkönen omschrijft zijn volledige seizoen als “moeilijk”. “We behaalden niet wat we vooraf in gedachten hadden. De laatste tijd deden we wel de juiste dingen. We moeten zo verder blijven werken. Hopelijk zijn we volgend jaar, met de nieuwe wagen, waar we willen zijn.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België