logo
 

Räikkönen: “Geen verklaring waarom ik de pole niet heb”

14 april 2018 — Kimi Räikkönen zegt geen uitleg te hebben waarom hij tijdens de kwalificatie voor de GP van China op het laatste moment de polepositie verloor aan teamgenoot Sebastian Vettel.

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Kimi Räikkönen was tijdens de kwalificatie voor de GP van China de betere van teamgenoot Sebastian Vettel na de eerste run in Q3. Ook tijdens zijn laatste ronde reed hij de beste eerste en tweede sectoren. Toch slaagde de Fin er niet in om in de laatste sector te verbeteren, terwijl Vettel dat wel deed in zijn ultieme snelle ronde. Vettel veroverde zo de polepositie met amper een tiende voorsprong op zijn teamgenoot.

Räikkönen weet niet wat er gebeurde in de laatste sector van zijn snelste ronde: “Er is niets gebeurd. Ik verloor wat tijd, maar ik heb er geen uitleg voor. Ik maakte geen grote fout.”

“Het verschil (met Vettel) was klein. Het resultaat is niet ideaal, maar morgen is de race en we zullen zien wat er zal gebeuren.”

“We zullen proberen te verbeteren. Het wordt een lange race. We proberen uit de problemen te blijven en dan zien we wel.”

Net zoals Mercedes starten beide Ferrari’s morgen vanop de zachte banden aan de race. Volgens Räikkönen was dat de logische keuze, maar hij is niet zeker hoe de verschillende strategiën zullen uitwerken, aangezien er morgen warmere omstandigheden verwacht worden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België