Räikkönen gokt op zachte banden na fout: “Ik had niks te verliezen”

13 mei 2018 — Kimi Räikkönen gokte tijdens de kwalificatie voor de GP van Spanje door zijn ultieme ronde op de zachte banden af te werken, nadat hij tijdens zijn eerste poging een fout maakte.

A post shared by Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) on

Tijdens zijn eerste poging in Q3 op de superzachte banden, maakte Räikkönen een fout in de eerste bocht, waardoor hij besloot om over te gaan naar de zachte banden voor zijn tweede en laatste poging.

Uiteindelijk eindigde Räikkönen op de vierde plaats tijdens de kwalificatie, zo’n halve seconde verwijderd van de pole. Hij was ook drie tienden trager dan zijn teamgenoot Sebastian Vettel, die ook zijn snelste ronde op de zachte banden reed.

“Na mijn fout wou ik iets anders proberen”, klinkt het bij Räikkönen na de kwalificatie voor de GP van Spanje. “Ik had niet veel te verliezen, waardoor ik een gok waagde. De zachte banden voelden immers erg goed aan in Q2.”

Räikkönen geeft toe dat de superzachte banden, die voor hoofdpijn zorgen bij alle teams, ook een uitdaging zijn voor Ferrari.

“We hadden het moeilijk om de banden goed te laten werken. Het was dan ook niet de makkelijkste kwalificatie. Ik ben teleurgesteld, maar het kon ook erger zijn.”

“We hebben meer ronden nodig om de superzachte banden op temperatuur te krijgen. Het was dan ook lastig, maar de banden voelen goed vanaf het moment ze op temperatuur zijn.”

Kimi Räikkönen start de race dus als vierde, na beide Mercedessen en teamgenoot Sebastian Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België