Räikkönen had derde plaats niet verwacht

19 september 2015 — Wat een dag voor Ferrari! Sebastian Vettel behaalde de polepositie in de kwalificatie voor de GP van Singapore, de eerste niet-Mercedes rijder die dit seizoen vanaf de eerste plaats zal starten. Kimi Räikkönen deed het ook naar behoren. De Fin start vanop plaats drie.

image
Na eerder in Canada en in Italië zich in de top drie te kwalificeren, eindigde Kimi Räikkönen ook in Singapore in de top drie tijdens de kwalificatie. De Fin start morgen als derde aan de race. Met de eerste plaats van Sebastian Vettel reed Ferrari vandaag zijn beste kwalificatie van het seizoen. De Scuderia is ook het eerste team dit jaar die er in slaagt om Mercedes te verslaan in de kwalificatie.

“Het is een goed resultaat voor het team”, zegt Räikkönen eerst denkend aan het team. In de derde vrije training omschreef Räikkönen het gedrag van zijn bolide als “funny”, waardoor hij een derde plaats niet had verwacht. “Ik was in de derde vrije training niet helemaal tevreden over de wagen, waardoor ik verbaasd ben over mijn derde startplaats. Het was de hele dag al lastig, maar de wagen werd wel steeds beter.”

Het doel voor morgen is in ieder geval duidelijk: “We moeten morgen een goede prestatie neerzetten en beide wagens op het podium krijgen”, besluit Räikkönen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België