logo
 

Räikkönen had meer verwacht

08 juni 2015 — Het begon als een goed weekend voor Kimi Räikkönen. Hij stond als derde op de grid, maar wist uiteindelijk niet naar het podium te rijden. Een spin in de hairpin zorgde ervoor dat Bottas in zijn Williams op het podium stond.

image
Kimi Räikkönen kreeg na de GP van Monaco huiswerk van teambaas Maurizio Arrivabene. De kwalificaties van de Fin waren niet om over naar huis te schrijven, dus moest Kimi daar iets aan doen. Kimi kwam in de kwalificatie meteen met een antwoord en kwalificeerde zich als derde, nadat Sebastian Vettel met problemen niet kon vechten om de polepositie.

Bij de start van de race bleef Räikkönen zijn derde plaats behouden, maar naarmate de race vorderde moest hij beide Mercedes rijders laten gaan. Na de eerste (en volgens plan enige) pitstop maakte Kimi Räikkönen een kostbare spin in de hairpin van het circuit te Montréal. Hij moest daardoor zijn landgenoot Bottas voor zich laten. Even later moest hij nog eens een extra pitstop afwerken, in de hoop om Bottas toch nog voorbij te gaan en op het podium te eindigen. Uiteindelijk strandde Kimi op vier seconden van de Williams rijder.

“We hadden meer verwacht,” zo begint Räikkönen op de officiële website van Ferrari. “Het resultaat is zeker niet ideaal te noemen. Ik maakte een goede start, maar ik had niet genoeg snelheid om een Mercedes voorbij te gaan. De banden waren goed tijdens de race, maar we konden niet voluit gaan doordat we brandstof moesten sparen.”

Kimi Räikkönen blijft ook nog met een raadsel achter. Tijdens de race spinde hij op exact dezelfde plaats als vorig jaar. “Ik had op zondag dezelfde spin als vorig jaar. Tijdens de sessies voorafgaand aan de race had ik geen enkel probleem met deze bocht. Maar tijdens de outlap gebeurde er iets vreemd met het gas, waardoor ik de controle verloor. Dat was erg spijtig. We probeerden nog de fout recht te zetten, maar we hadden een verschillende tactiek dan Williams.”

Toch blijft Räikkönen tevreden over zijn wagen. “In het algemeen kan je wel zeggen dat we een goed weekend achter de rug hebben. De wagen is verbeterd, maar het resultaat is niet wat we willen. We zullen blijven werken en verbeteren om het gehoopte resultaat te bereiken.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België